İhlas Vakfı Müslümanların yüzünü güldürdü

İhlas Vakfı Müslümanların yüzünü güldürdü

YAŞAM Haberleri

Bağışlanan kurbanları ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştıran İhlas Vakfı, yurt içinde de kesilen kurbanları ilim tahsil eden öğrenciler için kullanacak

İhlas Vakfı, hayırseverlerin bağışladığı kurban vekâletleri ile Afrika ülkeleri başta olmak üzere 14 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonları düzenleyerek on binlerce ihtiyaç sahibi Müslümanın hayır duasını aldı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay 14 ülkede bayramın ikinci günü gerçekleştirilen kesimler sonu bir açıklama yaptı. Okyay, bu hayırlı hizmetlerin 14 ülkeye götürülmesine vesile olan, kurban vekâletlerini İhlas Vakfına bağışlayan hayırseverlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Okyay, bağışlanan kurban vekâletlerinin görevlendirdikleri arkadaşlarımız nezaretinde dinimizin emrettiği hassasiyetlerin gösterilerek kesimlerin ve dağıtımların yapıldığını belirtti.
GELENEK DEVAM ETTİ
 Okyay, Afganistan'da Abdulhakim Mahdum-Mustafa Mahdum, Somali'de Hasan Gümüş, Sudan'da Müştak Saygın, Uganda'da Ahmet Ertürk, Etiyopya'da Tamam Kedir Nebi, Kenya'da Hakkı Okur, Moritanya'da Şeyh Muhammed Hadim, Hindistan'da Ahmet Kureyşi-Suhail Nizami, Bangladeş'te Muhammed Muhibbullah, Endonezya'da Azi Abdul Aziz, Azerbaycan'da Mehmet Mutasım, Gürcistan'da Davut Kemaşidze, Arnavutluk'ta Mehdi Gurra bayramın ikinci günü tekbir sesleri arasında kurban vekâletlerini verenlerin isimlerinin tek tek okunarak kurban kesimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Okyay, elde edilen etlerin ekiplerce paketlenerek ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, medreselere ve Kur'an-ı Kerim kurslarına ulaştırıldığını ve on binlerce Müslümanın hayır duasının alındığını söyledi.
TÜRKİYE'DE 35 ŞEHİRDE  KESİM YAPILDI
 Okyay, hayırseverlerin Türkiye'de kesilmesini istediği kurbanların 35 öğrenci yurdunun bulunduğu şehirler ile Afyon'da kesildiğini, elde edilen etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında kalan, ilim tahsil eden öğrenciler için sarf edileceğinin altını çizdi.
HAYIRSEVERLER İLİM YAYMA SEVABI ALDI 
 Okyay, yurt içinde 35 öğrenci yurdunda 3500, yurt dışında 16 öğrenci yurdunda 500, toplam 4000 öğrenciyi yurtlarda barındırdıklarını, bu öğrencilerin anasına, babasına vatanı ve milletine hayırlı evlat olarak yetiştirildiğini söyleyerek, kurban bağışında bulunan hayırseverlere bir defa daha teşekkür etti. Okyay, hayırseverlerin, bu bağışlar ile farz olan ilim yayma sevabına da kavuştuklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

KURBAN BAĞIŞI İÇİN TIKLAYINIZ


İhlas Vakfı Müslümanların yüzünü güldürdü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...