Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağanak yağış karayoluna ulaşıma kapattı

Sağanak yağış karayoluna ulaşıma kapattı

YAŞAM Haberleri

Sakarya'da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda evi su bastı, Sapanca-Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı.

Sağanak ve fırtına akşam saatlerinde kent merkezi ile ilçelerde etkili oldu. Yağışın etkisini artırması nedeniyle Beşköprü kavşağı D-100 karayolu bağlantısında oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekiplerin tıkanan rögarları açma çalışmaları devam ediyor.
Sapanca ilçesinde ise yağış sonrası taşan dereler sebebiyle Dibektaş, Kurtköy, Ünlüce, Göl, Yeni mahallelerindeki çok sayıda evi su bastı. Sapanca Belediyesi ekipleri, iş makineleri yardımıyla dere yataklarını açmak için çalışmalarını gece boyu sürdürdü. AFAD ekipleri ise su baskını sebebiyle evlerinde mahsur kalan 20 vatandaşı kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.
Kurtköy ve Göl mahallesinde yağış sebebiyle ana yol kapandı. Kocaeli ve Adapazarı yönlerine ulaşım uzun süre sağlanamadı. Yollar belediye ekiplerinin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonrası ulaşıma açıldı.
Olay yerine gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İlçe Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla görüştü ve ekiplerden bilgi aldı.
Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasarın büyük olmasına karşın can kaybının bulunmadığını söyledi.
AFAD ekipleri tarafından 20 vatandaşın kurtarıldığını belirten Yılmazer, çevre şehirlerden ilçeye ulaşımın güçlükle sağlandığını aktardı. Ağırlıklı olarak grup yollarında, dere yataklarında aşırı yağış sonucu taşmaların meydana geldiğini dile getiren Yılmazer, şunları kaydetti:
"İzmit-Sapanca ve Sapanca-Adapazarı yolunda ulaşım durmuş durumda. Dibektaş, Kurtköy, Ünlüce, Göl, Yeni Mahalle ile sahil bölümünde belli bölgeler riskli düzeyde sular altında. Ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yapacak bir şey yok. Allah'tan gelene bir şey diyemiyoruz. Son gözlemlerimize göre hasar çok yüksek düzeyde ancak şükürler olsun ki can kaybımız yok. AFAD ekipleri çalışmalara destek veriyor. 20 vatandaşımız bu ekiplerimiz tarafından mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılmış durumda."
Ferizli ilçesi Gölkent Mahallesi'nde de su baskınları meydana geldi. Sokakları sular altında kalan mahallede evinde mahsur kalan bir kişi iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...