Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mutlu Kaya'yı vuran eski sevgili konuştu

/ Kaynak: DHA
Mutlu Kaya'yı vuran eski sevgili konuştu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan eski erkek arkadaşı konuştu.

Özel bir televizyon kanalında ses Yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına başlandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Veysi Ercan katılırken, Mutlu Kaya ise hastanede yattığı için katılmadı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da katılırken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Dayanışma ve Uygulama Merkezi adına avukat Serap Erkuş davala katılma talebinde bulundu.

OLAY ANLIK GELİŞTİ
Duruşmada ilk kez ifadesi alınan tutuklu sanık Veysi Ercan olayın anlık geliştiğini belirterek, "Olay günü Diyarbakır merkezdeydim. Saat gece 24.00 sıralarında Mutlu ile telefonda konuştuk. Ablasından izin alıp markete gittiğini ve görüşmek istediğini söyledi. Ben de gidebileceğimi söyledim. Yanıma arkadaşımı alıp Ergani İlçesi'ne gittim. Yol boyunca Mutlu beni birkaç kez aradı. Acele gelmemi, sokakta köpeklerin olduğunu ve korktuğunu söyledi. Ergani'ye varınca Mutlu'nun tarif ettiği yere gittim. Karanlık olduğu için göremedim. Kardeşi ıslık çalınca sert bir fren yapıp, durdum. Mutlu bana, 'Geri zekalı yavaş olsana, dengesiz hayvan' diye hakaret etti. Kardeşi ve arkadaşı yanında olduğu için moralim bozuldu. Çocuklar markete gidince biz arabada konuştuk. Saatin geç olduğunu ve onları eve bırakmamı istedi. Mutlu bana, 'Ablam uyuduktan sonra dışarı çıkar, gezer, konuşuruz' dedi. Aramızda bir problem yoktu. Onları eve bırakıp arkadaşımın yanına gittim. Daha sonra Mutlu'nun evine doğru gittim. Arabada uzun süre bekledim. Saat geç olunca kendisini aradım. Telefonda hakaretler etti. 'İşin ne, orada bekle geri zekalı' şeklinde sürekli hakaret ediyordu. Evlerinin ışıkları kapalıydı. Ancak Mutlu gelmiyordu ve hakaret ediyordu. Ben oraya kadar sırf morali bozuk olduğu için gittim. Ben de sinirlendiğim ve eve doğru ateş ettim. Işık kapalıydı ve ateş ederken Mutlu'yu görmedim. Mermiler ona isabet etmiş. Kızdığım için evin kapısına sıktım" dedi.

YARIŞMAYA KATILMASI BENİM İÇİN PROBLEM DEĞİLDİ
Mutlu Kaya'nın moralinin şarkı yarışmasından dolayı bozuk olduğunu belirten Veysi Ercan, "Yarışma iptal olmuştu. Ailesinin baskısı da vardı. Aramızda bir sorun yoktu. Ben sürekli destekçisiydim. 1,5 senedir ilişkişimiz var. Kendi aramızda söz bile yapmıştık. Okuldayken benim yüzüğümü taşıyordu. Yarışmaya katılması benim için problem değildi. Aksine kendisine destek verdim. Kendisini ikna ederek Gaziantep'te elemelere götürdüm. Kendisine ve ailesine ekonomik olarak çok destek verdim. Maddi durumları iyi değildi. Babası onları terk etmiş, ağabeyi askere gitmişti. Ekonomik durumları çok kötüydü. O nedenle kendisi ve ailesine ekonomik olarak destek oldum. Mutlu'yu tehdit etmedim. Yarışmaya katıldığı için tehdit etseydim şikayetçi olurdu. Yarışmalara katılmaması için baskı yapmadım" dedi.

MUTLU'NUN İFADESİNİ KADIN HAKİM HASTANEDE ALACAK
Duruşmada daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme sanık Veysi Ercan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme Mutlu Kaya'nın ifadesinin yattığı özel hastanede kadın hakim Büşra İlhan tarafından alınmasına da karar verdi. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi'nin davaya katılma talebini reddeden mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay'ın duruşmalara kabulüne karar verdi. Duruşma ertelendi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...