Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalova'da ilk defa su samuru görüntülendi

/ Kaynak: AA
Yalova'da ilk defa su samuru görüntülendi

YAŞAM Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürü Alğan, "Yalova'da su samuru ilk defa görüntülendi" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan, "Yalova'da su samuru ilk defa görüntülendi" dedi.


Alğan, yaptığı açıklamada şube müdürlüğü teknik personeli tarafından Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü mevkisinde, su samurunun (Lutra Lutra) görüntülendiğini söyledi.


Günümüzde nesli tükenmek üzere olan su samurlarının genellikle Avrasya ve Kuzey Afrika'da ağaçlı su kenarlarında hayatlarını sürdürdüklerini belirten Alğan, şunları kaydetti:


"Ortalama 12 yıl ömrü olan su samurlarının boyu 80 santimetre ve kuyruğu 45 santimetre olup, postu koyu kahverengidir. Bugüne kadar tespit edilmiş olarak Avrupa su samuru, Kanada su samuru, Brezilya su samuru, Hint su samuru, tırnaksı su samuru, küçük tırnaklı su samuru, deniz samuru türleri bulunmaktadır. Yalova'da var olduğu söylenen su samuru ilk defa görüntülendi. Nesli tehlike altında olan ve Hersek Lagünü mevkiinde gözlemlenen su samurunun popülasyonunun korunması ve takip konusunda gerekli çalışmalar şube müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...