HDP'lilerin IŞİD'e gidiyorlar diye ihbar etti o çocuklar...

HDP'lilerin IŞİD'e gidiyorlar diye ihbar etti o çocuklar...

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa'da, seçim çalışması için bildiri dağıtan HDP'lilerin IŞİD'e gidiyorlar diye ihbar etti o çocuklar bakın aslında nereye gidiyorlardı...

Şanlıurfa'da, seçim çalışması için bildiri dağıtan HDP'liler, otogarda Suriye plakalı 2 otomobilde çok sayıda çocuk ve yanlarında sakallı yetişkinler olduğunu görünce polise, 'çocuklar IŞİD'e götürülüyor' ihbarında bulundu. Harekete geçen polis ise yaptığı incelemede Suriye savaşında anne ve babasını kaybeden çocukların Suruç'taki AFAD kampında kaldıkları ve izinli olarak kent merkezindeki Kuran kurslarına getirildikleri anlaşıldı. Esentepe Mahallesi'nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde seçim çalışmaları kapsamında vaatlerinin yazılı olduğu broşürleri dağıtan HDP'li bir grup, otogarın otoparkında Suriyelilere ait 63 SAA 332 ve 63 SAA 630 plakalı 2 otomobilde çok sayıda çocuk ve sakallı 3 yetişkin bulunduğunu gördü. HDP'liler, sakallı kişilerin çocukları IŞİD saflarına götürmek istedikleri düşüncesiyle durumu polise bildirdi. İhbar üzerine otogara gelen polisler, otomobillerde ve içinde bulunanları aradı. Polis, daha sonra 3 yetişkini Terörle Mücadele, 19 çocuğu ise Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Burada yapılan incelemede, çocukların savaşta anne veya babalarını kaybettiği ve Suruç ilçesindeki kampta kaldıkları ve izinli olarak kent merkezindeki Kuran kurslarına geldikleri belirlendi. Bu durumun AFAD yetkililerinden de teyit edilmesinin ardından 19 çocuk ve 3 yetişkin serbest bırakılarak Suruç'taki kampa geri gönderildi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...