Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolandırıcı neye uğradığına şaşırdı!

/ Kaynak: İHA
Dolandırıcı neye uğradığına şaşırdı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Telefonla iletişime geçtiği gence kendisini komiser olarak tanıtarak dolandırmak isteyen şahıs, bu kez sert kayaya çarptı.

Edinilen bilgiye göre olay, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. Bu kez dolandırıcının aradığı şahıs, kendisinden uyanık çıkarak durumu hemen emniyete bildirdi. Emniyet ekipleri ve şahıs işbirliği yaparak, dolandırıcının peşine düştü ancak dolandırıcının İnegöl'den aramadığı ortaya çıktı. 

DOLANDIRILACAĞINI HEMEN ANLADI 
İnegöl Kent Müzesi mevkiindeki işyerinde otururken, tanımadığı bir numaradan aranan Sebahattin T., telefona cevap verdi. Telefondaki şahsın “ben komiserim, senin kimlik bilgilerin PKK'lıların eline geçti, onu kurtarmak için sana yardımcı olacağım” şeklindeki söylemini duyunca dolandırılacağını anlayan Sebahattin T., dolandırıcının yakalanması için hemen arkadaşına işaret diliyle polisi aramasını söyledi. 

DOLANDIRICIYI TELEFONDA OYALADI 

Dolandırıcıdan daha uyanık çıkan genç, emniyet ekipleri gelene kadar dolandırıcıyı telefonda oyaladı. Emniyet ekiplerinin geldiğini gören şahıs, telefondaki dolandırıcıyla diyaloga devam etti. Dolandırıcı kendisine komiser yerine “dayıcım” veya “amca” şeklinde hitap etmesini isterken, Sebahattin T. ile emniyet ekipleri, dolandırıcının yakalanması için işbirliği yaptı. 

PARA SÜSÜ VERMEK İÇİN KAĞIT HELVALARI GAZETEYE SARDILAR 

Telefondaki dolandırıcının, “Telefonu yanına al ve kapatma. Aracına bin ve evine git. Evdeki paralarını al, bir gazeteye sar, poşete koy. Ondan sonra konuşalım” dediği sırada, emniyet ekipleri dolandırıcının parayı elden alabileceğini düşünerek, para olduğunu fark ettirmek için gazeteye para boyutunda olan kağıt helvaları sardılar. Dolandırıcının gözlemleyebileceğini düşünerek hareket eden Sebahattin T., Alanyurt'taki evine gitti. Dolandırıcıyı bir süre oyalandıktan sonra yeniden aracına binerek İnegöl'e gelmek üzere yola çıktı. 
Emniyet ekiplerinin adım adım takip ettiği Sebahattin T., İnegöl'e geldiği sırada bankamatiğe yönelmesini isteyen dolandırıcıya parayı eliyle teslim etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine telefon bağlantısı kesildi. Yapılan aramalara rağmen dolandırıcı ile bir daha iletişim kurulamadı. 

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...