Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocasının kezzapla yaktığı kadın yardım bekliyor

/ Kaynak: İHA
Kocasının kezzapla yaktığı kadın yardım bekliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Konya'da Zehra Elber, 6 yıldır şiddet gördüğü iddiasıyla boşanma davası açtığı kocası tarafından yüzüne kezzap atılarak tanınmaz hale geldi.

17 yaşındayken Gökhan Elber (28) ile evlenerek Ankara'ya yerleştikten sonra kocasından şiddet görmeye başlayan Zehra Elber (23), 6 yıl süren şiddete dayanamayarak Ereğli'de yaşayan ailesinin yanına döndü. Gördüğü şiddetin ardından kocasına boşanma davası açan iki çocuk annesi Zehra Elber, ailesiyle yaşamaya başladı. Karısının kendisine boşanma davası açtığını öğrenen Gökhan Elber de, Ereğli'ye gelerek eşini buldu ve yolda yürürken arkasından yaklaşıp yüzüne kezzap atarak genç kadını tanınmaz hale getirdi.


ARKASINDAN SESLENİP KEZZAP FIRLATTI
Kocasından sık sık şiddet gördüğünü ve bu yüzden ayrılmak istediğini belirten Zehra Elber, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Ankara'dan ailesinin yanına döndükten sonra eşinin kendisini bulduğunu ifade eden talihsiz kadın, “Bir gün beni aradı, çocuklar da kendisinin yanında olduğu için bana internet kafeye gitmemi ve çocuklarımı internet üzerinden gösterebileceğimi söyledi. Ben de kardeşim ile birlikte internet kafeye gitmek için dışarıya çıktım. Eşim de bu esnada beni arayarak bulunduğu yerde elektriklerin gittiğini ve tekrar eve dönmemi istedi. Çocuklarımı göremeyeceğimi anlayınca kardeşim ile birlikte eve dönmek için kafeden çıktık. Yolda yürürken arkamızdan biri 'hişt' diye seslendi ve arkama baktığımda onu gördüm. Beni görür görmez elindeki şişede bulunan kezzabı yüzüme döktü. Yere düştüm ve beni tekmelemeye başladı. Ardından kaçan kız kardeşimin arkasından koşarak ona da döktü. Kardeşimin de sol kolu ve omzu yandı” dedi.
Eşinin şu anda Ereğli Kapalı Cezaevi'nde olduğunu söyleyen Elber, çocuklarının yanında olduğunu ve belinden boynuna kadar vücudunun yandığını belirterek, “5 aydır yaralarım iyileşmedi. Tedavi için 200 bin liraya ihtiyacım var. Duyarlı vatandaşlarımızdan yardım istiyorum” diye konuştu.
Daha önce de kulağının koparılıp ayaklarının kırıldığını söyleyen Zehra Elber, 6 yıl boyunca gördüğü şiddeti ailesinden sakladığını sözlerine ekledi.


“KIZIM ÖLDÜ SANDIM”
Anne Ümmü Gülsüm Oktay ise “Çektiğimiz acıları biz biliriz. Kızım 17 defa ameliyat oldu ve iki defa daha olması gerekiyor. Devletimize ve milletimize sığınıyorum. Kızıma yardım edin. Olay yaşandıktan sonra kızımı öldü sandım ama şükürler olsun ki nefes alıp verebiliyor. Her zaman söyledim kızımın arkasındayım dedim ne olursa olsun bana anlat sorunlarını dedim ama eşi tehdit ettiği için kızım hiçbir şekilde bir şey anlatmadı. Ben bu olay yaşandıktan sonra kızımın şiddet gördüğünü, ve ikinci kattan atılıp ayaklarının kırıldığını öğrendim” şeklinde konuştu.
"Torunlarım yanımda onları aslanlar gibi büyüteceğim" diyen Ümmügülsüm Oktay, duyarlı insanlardan yardım beklediklerini söyledi.
Bizim çocuğumuzun ne suçu vardı diyen baba Niyazi Oktay da, “Kızım çektiklerini bizlere anlatmadı. Böyle bir insana bu nasıl yapılır. 17 kez ameliyat oldu beş aydır hastanelere gidip geliyoruz. Maddi anlamda büyük sıkıntı çekiyoruz, bizim tek istediğimiz çocuğumuzun sağlığına kavuşmasıdır. Duyarlı vatandaşlarımızdan gelecek olan yardım kızımın geleceği için çok önemli” ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...