Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 kıtaya Kur'an hizmeti

5 kıtaya Kur'an hizmeti

YAŞAM Haberleri

Türkiye Diyanet Vakfı, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyasının da dahil olduğu 9 aylık dönem içerisinde 5 kıtaya Kur'an-ı kerim dağıttı

Damla Peker ANKARA - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), başta DAEŞ olmak üzere birçok terör örgütünün zarar verdiği Müslümanlığı, dünyaya tanıtmak ve İslamofobiyi ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. TDV, “Hediyem Kur'an Olsun” kampanyasının da dahil olduğu 9 aylık dönem içerisinde 39 ülkeye Kur'an-ı kerim, İslam Ansiklopedisi, Hadislerle İslam ve farklı alanlarda kitaplar olmak üzere toplam 194 bin 790 yayın desteği sağladı. İslam'a karşı Batıda artan saldırılara karşı Japonların İslam dinine olan merakı yoğunlaştı. 1931 yılında tek bir tane cami bulunan Japonya'da şu anda 200 civarında cami bulunuyor. Diğer yandan Japonya'da Kur'an-ı kerime olan ilgi de her geçen gün artarak devam ediyor. TDV, sadece son 9 aylık dönemde Japonya'ya İslam ile ilgili 38 bin dini yayın gönderdi. 5 kıtaya yardım ulaştıran TDV, içerisinde kabilelerin de bulunduğu Afrika'da yer alan Kamerun, Somali, Tanzanya ve Uganda'ya toplam 9 bin 870 İslami yayın gönderdi. Bununla birlikte TDV, İslam'ın kalbi olarak bilinen, milyonlarca Müslüman'ın hac ziyaretini gerçekleştirdiği Mekke ve Medine şehirlerinin bulunduğu Suudi Arabistan'a bile İslam Ansiklopedisi, Kur'an-ı kerim ve Hadislerle İslam gibi yayınları ulaştırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...