Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tuvalet kavgası uçağa acil iniş yaptırdı

/ Kaynak: İHA
Tuvalet kavgası uçağa acil iniş yaptırdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Fly MT Havayolları'na ait Viyana-Abu Dabi seferini yapan yolcu uçağında, havacılık tarihinde belki de ilk olan bir olay yaşandı.

Olay, 21 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleşti. Uçağın ekonomi bölümünde seyahat eden Slovak Edita Kmetova, midesi bulandığı için tuvalete gitti ancak tuvalet doluydu. Bu nedenle kadın 'business class'ın tuvaletini kullanmak istedi. İddiaya göre, 'business class'taki yolcular buna itiraz etti. Hostes de Kmetova'ya izin vermedi. Ancak midesinin bulandığını belirten kadın tuvalete girdi. Çıktığında karşısında hostesle birlikte pilotu bulan Edita Kmetova ile business class yolcuları ve personel arasında tartışma çıktı. Pilot kadını kelepçeleyip, Türkiye hava sahasında oldukları için Ankara Yol Kontrol Müdürlüğü'nden acil iniş izni istedi. Uçak Erzurum'a yönlendirildi. Gerekli tedbirler alındı. Polis ve 112 görevlileri alanda hazır bekletildi. Business class tuvaletini kullandığı için yaşlı kadına uçakta kelepçe takıldığı öğrenildi. 


ERZURUM'DA BIRAKIP GİTTİLER 
Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptıktan sonra ise hakkında şikayet olduğu gerekçesiyle Slovakyalı Edita Kmetova, Erzurum polisine teslim edildi. Uçakta hıçkırıklarla ağlayan kadın yolcunun yanına giden DHMİ Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan, kadının kolundaki kelepçeleri açtırıp Edita Kmetova'yı uçaktan indirdi. Sorgulamada herhangi bir suç kaydına rastlanmayan kadın, serbest bırakıldı. Müdür Özcan ve diğer havalimanı görevlileri, pilota kadını uçağa alması ricasında bulundu ancak uçak kadın yolcuyu Erzurum'da bırakarak gitti. Yolcuyu Erzurum'da bir gece otelde misafir eden Abubekir Özcan ve diğer DHMİ personeli, 1 gün sonra ise kadının biletini alıp uçakla Abu Dabi'ye gönderdiler. Türk insanının misafirperverliğini gören Slovak yolcu, döndükten sonra yaşadıklarını anlattı. Slovakya Cumhuriyeti'nin Mersin Fahri Konsolusu Emir Bozkaya, Abubekir Özcan'a bir yazı yazarak dünyaya karşı insanlık dersi verdiği için teşekkür etti. 


MÜDÜR ÖZCAN OLAYI ŞÖYLE ANLATTI 
Müdür Özcan, yaşadıkları olayı, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan paylaştı. Paylaşım büyük ilgi gördü, çok sayıda teşekkür notu aldı. Abubekir Özcan, yaşadıklarını şöyle anlattı: 
"21 Ekim günü havalimanında görevim esnasında bir olaya şahit oldum ve çok ama çok üzüldüm. Paylaşayım dedim. Viyana'dan Abu Dabi'ye transit giden bir uçakta, ekonomi kısmında oturan 60 yaşlarında bir bayan yolcu, midesi bulanıyor ve Business Class yolcuların oturduğu bölümdeki ön tuvalete gitmek istiyor. O bölümdeki tuvaleti sadece oradaki 3-5 yolcu kullanıyor. Diğer arka bölümdeki tuvaleti de diğer 200 yolcu kullanıyor ve bayan ön tuvalete girerken Business'teki yolcu itiraz ediyor. Bu arada kabin görevlileri de müsaade etmiyor. Kadın kusacağı için onları dinlemeden giriyor lavaboya. İşin içine pilot da giriyor, tartışma büyüyor. Ve pilot bizim Türk hava sahasında olduğu için Ankara yol kontrolden acil iniş için yakın havalimanı istiyor. Uçağı Erzurum Havalimanı'na yönlendirdiler. Biz de hazırlıkları tamamladıktan sonra sorunsuz bir şekilde uçağı indirdik. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Polisimiz, 112 görevlileri ve biz, uçakta çok büyük bir sorun olduğunu düşünüyorduk. Uçağa ilk çıkan bendim. Yolcunun yanına gittiğimde, 60 yaşlarında bir bayanın hıçkıra hıçkıra ağladığını gördüm. Bileklerine kelepçe vurulmuş, tuvalet yüzünden uçakta sadece Slovak yolcu bu bayan. Gerisi Avusturya vatandaşı. Kelepçelerini açtım, uçaktan indirdim. Polis arkadaşlara verdik bayanı. Yapılan incelemelerde hanımefendinin her hangi bir suçu olmadığı yapılan sorgulamada çıktı Havalimanımz Baş Müdürü Ali Şerit Bey de olay başından beri yanımızdaydı. Pilota rica ettik, yolcuyu götürmesi konusunda ama maalesef ikna edemedik. Uçak gitti. Kadıncağız Türkiye'ye 1 kere Antalya'ya gelmiş, Erzurum neresi bilmiyor. Ama Türk milleti vicdanlıdır, merhametlidir. O yolcu bizlerin misafiri oldu, biletini aldık, otelde misafir ettik. Sabahta uçağın kapısına kadar uğurladım. Otel görevlisi Rusça biliyordu, gece 03:00 kadar lobide oturup ağlamış ve 'siz Müslümanlar Türk'ler ne kadar iyisiniz' diye ağlayıp durmuş. Bütün Erzurum Havalimanı baş müdürümüzden yer hizmetleri personeli havalimanı polisi tüm personel arkadaşlarımız o misafir yolcumuzun rahatı için çaba sarf ettik. Rabbim hepsinden razı olsun. Slovakya büyük elçisi de teşekkürlerini bildirdiler. Ben şunu söylemek istiyorum. Bize barbar der Avrupa. Asıl barbar insan ayrımı yapan sizlersiniz. Biz Türk'ler misafiri baş tacı ederiz, insan ayrımını sizler yaparsınız. Ne Mutlu Türk'üm Diyene." 


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...