Berlin'deki kadın cinayeti İstanbul'a uzandı

Berlin'deki kadın cinayeti İstanbul'a uzandı

YAŞAM Haberleri

Almanya'da 10 yıl önce makyaj yaptığı gerekçesiyle kardeşi tarafından öldürülen Hatun Sürücü cinayetine ilişkin İstanbul'da yeni dava açıldı.

Makyaj yaptığı gerekçesiyle öldürüldü. 10 yıl sonra iki erkek kardeşe, ablalarını öldürmeye yardım suçundan dava açıldı. Hatun Sürücü, Berlin'de 2005 yılında 5 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü. Cinayeti işleyen kişi küçük kardeşi Ayhan Sürücü'ydü.


İfadesinde ablasını makyaj yaptığı için öldürdüğünü söyledi. Cinayete birlikte karar verdiklerini söylediği ağabeyleri Mutlu ve Alparslan Sürücü de tutuklandı. 14 ay cezaevinde kalan ağabeyler Mutlu ve Alparslan Sürücü, delil yetersizliğinden beraat etti. Ablasını öldüren Ayhan Sürücü ise 9 yıl 3 ay ceza aldı. Geçen yıl tahliye olan Ayhan Sürücü sınırdışı edildi, İstanbul'a geldi.


Mutlu ve Alparslan Sürücü kardeşler hakkındaki beraat kararı eksik soruşturma gerekçesiyle bozuldu. Berlin Savcılığı iki kardeş hakkında yakalama kararı çıkartınca, Almanya Sürücü kardeşlerin iadesini istedi. 


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Mutlu ve Alparslan Sürücü kardeşler hakkında 10 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede iki kardeşin, Ayhan Sürücü cinayeti işlediği sırada Hatun Sürücü'nün evinin yakınlarında olduğu, silah temini ve cinayetin işlenmesine yardım ettikleri öne sürüldü. Sürücü kardeşlerin, yakın akrabayı öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.


İddianameyi kabul eden mahkeme 26 Ocak 2016'ya gün verdi.


hatun sürücü'nün hikayesini anlatan "ayrılık" isimli film yapılmış, başrollerinde ise sibel kekilli oynamıştı. hatun sürücü için hazırlanan belgesel "yitirilen şeref-sürücü ailesinin yanlış yolu" isimli belgesel de geçen hafta almanya'da yayınlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...