Zimbabve'de 22 fil daha öldürüldü

Zimbabve'de 22 fil daha öldürüldü

YAŞAM Haberleri

Zimbabve'de 22 filin daha siyanürle zehirlenerek öldürüldüğü bildirildi. Ay başından bu yana zehirlenerek öldürülen fil sayısı 62'ye yükseldi.

Hwange Milli Parkı Sözcüsü Caroline Washaya Moyo, Sinamatella bölgesinde 22 filin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Moyo, "Fillerin kaçak avcılar ve fildişi ticareti yapanlar tarafından öldürüldüğünü sanıyoruz" dedi.

Ülkede ay başından bu yana öldürülen fil sayısı 62'ye yükseldi.

Zimbabve'de 2013'te kaçak avcılar 200 fili, Hwange Milli Parkı'nda da 300 fili siyanürle zehirleyerek öldürmüştü. Ülkede maden sektöründe sıklıkla kullanıldığı için siyanürün elde edilmesinin çok kolay olduğu biliniyor.

Fildişi ticareti, "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme" (CITES) kapsamında, 1989'da yasaklanmıştı. Fildişleri, geleneksel ilaç yapımında ve hediyelik eşyalarda kullanılıyor. Bu nedenle her yıl milyonlarca dolar değerinde fildişi yasa dışı yollarla Afrika'dan kaçırılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...