Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okul önünde pankart alarmı

Okul önünde pankart alarmı

YAŞAM Haberleri

Eyüp'te, bir ilköğretim okulu önünde, ucunda bomba süsü verilmiş pankart, uzman ekiplerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Paketin içinden piknik tüpü çıktı. Çocuklarından endişelenen bazı veliler ise okula gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sabah saatlerinde Sokullu Caddesi üzerinde bulunan bir ilköğretim okulu önünde asılı olan ve iddialara göre bir minibüsün çarpması sonucu okul giriş kapısı önüne düşen şüpheli pankartı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, pankartın ucunda bantla beze sarılı bir paket gördü. Bunun üzerine caddeyi araç ve yaya trafiğine çift yönlü kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, olay yerine bomba imha ekiplerini çağırdı. Bu sırada okul yetkilileri de öğrencilerin teneffüse çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları konusunda anons yaptı.

VELİLER OKULA GELDİ

Olayı haber alarak çocuklarını merak eden bazı veliler de okula geldi. Bazı öğrenciler ise dışarıda ne olduğunu merak ederek pencerelerden baktı.

Bir süre sonra olay yerine gelen Bomba İmha ekipleri, özel kıyafetlerini giyerek, ucunda paket olan şüpheli pankarta fünye ile müdahale etti. Kontrollü bir şekilde patlatılan paketin içinden piknik tüpü çıktı. Polis, piknik tüpünü ve pankartı incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından okula giren veliler yetkililerden bilgi aldı. Telefonla haber aldıklarını söyleyen bir veli, “Benim 7 yaşında çocuğum okulda. Çocuğum ikinci kez psikolojik olarak etkileniyor'' dedi.

Başka bir veli de, “Allah korusun, o çocuklar bir teneffüse çıksa, bir şey olsa. Bunun sorumlusu kim Bunu kim yaptıysa bulsunlar, cezasını versinler. Ben 50 senedir bu mahallede yaşıyorum dedi.

Sesi duyarak geldiğini söyleyen başka bir veli ise “Benim de çocuğum var, o yüzden geldim. Geleyim bir bakayım dedim. Her an korku ile yaşıyoruz biz burada'' diye konuştu.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...