Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avşa'da yaşayan hamile kadın denizin ortasında doğurdu

Avşa'da yaşayan hamile kadın denizin ortasında doğurdu

YAŞAM Haberleri

Avşa Adası'nda yaşamını sürdüren Mine Temel, doğum için Kıyı Emniyeti botuyla Erdek'e giderken, denizin ortasında doğum yaptı.

Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yaşayan Mine Temel, doğum için Kıyı Emniyeti botuyla Erdek'e giderken, denizin ortasında, botta bir kız bebek dünyaya getirdi.


4 ÇOCUKTAN İKİSİ DENİZİN ORTASINDA DÜNYAYA GELDİ
4 çocuk annesi Temel, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek'e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirmişti. Balıkesir'in ada olan Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda oturan ev kadını Mine Temel, 4 çocuğunun 2'sini doğma giderken denizin ortasında botta dünyaya getirdi.


Mine Temel, 1.5 yıl önce doğum sancıları başlayınca Avşa Adası'nda doğum yaptıracak doktor bulunmadığı için deniz ambulansı ile Erdek'e getirilirken, denizin ortasında erkek bebek dünyaya getirdi.


AVŞA'YA DÖNDÜLER
Doğum sonrası Erdek Devlet Hastanesi'nde muayene edilen Mine Temel Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeği burada bir süre müşade altında tutulan Mine Temel, Murat adını verildiği oğlu ile Avşa Adası'na döndü.


YİNE DENİZİN ÜZERİNDE DOĞUM
Bu kez dördüncü çocuğuna hamile kalan Mine Temel doğum sancıları tutunca deniz ambulansı ile Erdek'e getirilmek istendi. Denizin dalgalı olması yüzünden Mine Temel'in ambulans yerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KIYEM-3 Botu ile 112 sağlık görevlilerinin kontrolünde Erdek'e götürülmesine karar verildi.


BEBEĞE DENİZ ADI VERİLDİ
Yolculuk sırasında doğum sancıları artan Mine Temel, Erdek'e 5 mil kala KIYEM-3 Botu'nda yanında bulunan sağlık görevlilerinin yardımı ile kız bebek dünyaya getirdi. Mine Temel, sağlıklı olan kızı ile birlikte Erdek Devlet Hastanesi'ne getirilip burada olası bir enfeksiyona karşı müşade altına alındı. İki gün hastanede yatan Mine Temel, inşaatlarda usta olarak çalışan eşi Veli Temel tarafından Erdek'ten alınıp Deniz adını verdikleri kızları ile Avşa'ya gittiler.


Denizin ortasında ikinci doğumunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen Mine Temel, mahalle olan Avşa Adası'nda kadın doğum uzmanının olmamasının büyük sıkıntıya yol açtığını, doktor bulunsaydı iki bebeğini de denizin ortasında dünyaya getiremeyceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...