Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Salonu dolduran kalabalı hipnozla uyudu

Salonu dolduran kalabalı hipnozla uyudu

YAŞAM Haberleri

Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen hipnoz ve motivasyon seminerinde, kişisel gelişim uzmanı Kadir Demirbüken, öğrencileri hipnoz tekniğiyle uyuttu.

Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminere öğrenciler ve öğretim görevlileri katıldı. Gönüllü olarak sahneye çıkan öğrencilere hipnoz tekniğini uygulayan Kadir Demirbüken, birbirinden ilginç yöntemlerle öğrencileri tepkisiz hale getirerek uyuttu.

Öğrencilerden birisinin gözünü kapatarak verdiği komutlarla uyutan Demirbüken, öğrenciye “kendini taş bir heykel olarak düşün, hiçbir acıyı hissetmeyeceksin” diyerek telkin etti. “Beyninize hükmedin” diyen Demirbüken, acı hissetmeyen Oğuzhan isimli öğrencinin eline enjektör batırdı. Eline enjektör iğnesi batırılan öğrenciye acı hissedip hissetmediğini soran Demirbüken “hissetmiyorum” karşılığını alınca tüm salondakiler şaşkınlık içerisinde kaldı. Ardından iki sehpa üzerine sırtüstü yatırılan öğrencinin üzerine çıkan Demirbüken izleyicilerin yüreklerini ağzına getirdi. Transa geçen öğrenci bu durumdan etkilenmezken salondakiler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Salonu dolduran kalabalı hipnozla uyudu

Uyan komutuyla transtan çıkan öğrenciye “Dört rakamını tamamen zihninden çıkar” komutu verilmesinin ardından birden ona kadar sayılması istenen öğrenci, 3'ten sonra 4 rakamını söylemeden 5'ten saymaya devam etti. Kendisine parmakla gösterilen 4 rakamını da algılayamayan öğrenci, salondakileri kahkahaya boğdu. Akabinde tekrardan komut verilen Oğuzhan isimli lise öğrencisi, kendi ismini soranlara “Hüseyin” cevabını verince salonda kahkaha tufanı koptu. Sahneye çıkan ablasını da tanıyamayan öğrenci, hiçbir şey hatırlayamadı. Demirbüken'in, “Fabrika ayarlarına geri dön” demesinin ardından kendine gelen öğrenci, şaşırarak olan biteni anlamaya çalıştı. Salondakileri kısa sürede etkileyen Kadir Demirbüken, dinlettiği müzik ve komutlarıyla salondakileri de uykuya daldırdı. 

Seminer sonunda öğrencilerden tam not alan Demirbüken, hipnoz yöntemiyle dikkat dağınıklığı, sınav stresi ve motivasyon konularında etkili sonuçlar alınacağını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...