HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karlı ve soğuk günler başlıyor

Karlı ve soğuk günler başlıyor

YAŞAM Haberleri

Bugünden itibaren hava sıcaklığının 6 derece düşeceği kasım sonuna doğru doğunun, ocak gibi de batı bölgelerinin karla buluşacağı tahmin ediliyor

Türkiye'de yaklaşık 10 gündür etkisini sürdüren güneşli havanın bugün sona ereceği tahmin ediliyor. Meteorolojinin son hava raporuna göre bugünden sonra sıcaklıkların tüm yurtta 6 derece birden düşeceği ifade edildi. Doğu illerinden başlayarak ülke genelinde de kar yağışının hakim olacağı öngörülüyor. Kış soğuğunun ocak ayı itibariyle tüm ülkeyi etkisi altına alacağı ifade edilirken doğu bölgelerinde ise, kasım sonuna doğru kar beklentisi bulunuyor. İstanbul'da da havanın parçalı bulutlu, kuzey kesimlerin ise çok bulutlu olacağı tahminleri var. Sabah ve gece kentin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Halk arasında bilinen adıyla 'pastırma sıcakları'nın yavaş yavaş sonuna gelindi. Cumartesi son gün. bugünden sonra hava sıcaklıkları, ülke genelinde hissedilir bir şekilde düşüş gösterecek. Özellikle doğu bölgelerinde sıcaklıklar ciddi şekilde azalacak ve etkisini kar yağışı olarak gösterecek. Doğu illerinden sonra soğuk hava ve kar yavaş yavaş etkisini artırarak batıya doğru ilerleyecek. 2016'nın başından itibaren bütün yurdu etkisi altına alacak” ifadelerini kullandı. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...