Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakırköy Cezaevinde oynanan tiyatroda gözyaşları sel oldu

Bakırköy Cezaevinde oynanan tiyatroda gözyaşları sel oldu

YAŞAM Haberleri

Mahkumlar için sahne alan usta oyuncu Turgay Tanülkü, mahkum çocuklarına oyuncak hediye ederken gözyaşlarına boğuldu.

Deniz Seki'nin kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, mahkumlar için sahne alan usta oyuncu Turgay Tanülkü,  mahkum çocuklarına oyuncak hediye ederken gözyaşlarına boğuldu. Usta oyuncuyu izlemeye gelen   dizideki rol arkadaşları Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın da  oyun öncesi Deniz Sekiyi ziyaret ettiği öğrenildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen   sosyal sorumluluk projesi kapsamında   Sait Faik Abasıyanık tarafından kaleme alınan hikayeden  oyunlaştırılan “Son Kuşlar” isimli tiyatro oyunu, mahkumlar için sahnelendi. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda oynanan oyunun yönetmenliğini usta oyuncu Turgay Tanülkü üstlendi. Tiyatro oyununu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, Bakırköy Cezaevi Savcısı Fuat Arı ve çok sayıda mahkum izledi. 

Programda Tiyatrocular ve protokol üyeleri mahkumlara simit ikramında bulunup çiçek hediye etti. Son Kuşlar tiyatro oyununun geçtiğimiz günlerde  Deniz Seki tarafından izlendiği de öğrenildi.

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizide Turgay Tanülkü  birlikte rol alan Deniz Çakır'ın ve Oktay Kaynarca da rol arkadaşlarının yönettiği ve oynadığı oyunu mahkumlarla birlikte izledi. Ünlü oyuncuların daha sonra Deniz Seki'yi ziyaret ettiği de öğrenildi.

TURGAY TANÜLKÜ İZLEYENLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Turgay Tanülkü mahkum çocuklarına hediye dağıttığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Tanülkü'nün sahnede çocuk özlemini dile getirmesi eşini ve mahkumları gözyaşlarına boğdu. Tanülkü, "Turgay olarak ben 70'li, yıllarda sizlerin oturduğunuz yerlerdeydim. Onun için özlemleri ve beklentileri bilirim. Hasreti bilir tabiatın kokusunun nereden geleceğini anlamaya çalışırdım ve bir umudum vardı bir gün tiyatrocu olursam tekrar cezaevine döneceğim diye. Herkesin hayatında bir desteği vardır.  Anneler veya anne adayları, ülkem sizlerde güzel torunlar bekliyor.  Yolunuz açık olsun hiçbir zaman dikliğinizi bozmayın. Aile olarak torpil yapmak istiyorum 81 yılından bu yana cezaevlerinde tiyatro yapıyorum.  Bir kadın omuzdaşım herşeyim. Ona bir evlat veremedim.  Hepinizin huzurunda ondan özür dilerim" diye konuştu.

“BU EKİBİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında sahnelen oyun kadrosunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten   Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Hakan Uyar, ”Turgay Tanülkü ile birkaç gündür beraberiz. Onu ağırlamaktan ve ekibiyle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır,aramızda teşekkür ediyorum onlarada. Turgay Tanülkü çok sevecen ve dilden anlayan birisi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...