IŞİD'e katılmak için gelen kadınları polis yakaladı

/ Kaynak: İHA
IŞİD'e katılmak için gelen kadınları polis yakaladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

IŞİD terör örgütüne katılmak üzere Adana'ya gelen Endonezya uyruklu 6 kadın yakalandı.

Kadınları Suriye'ye götürmek istediği iddia edilen 1 kişi de gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Endonezya uyruklu 6 kadının IŞİD'e katılmak üzere Adana'ya geldiği, kadınları da İ.Ç. isimli kişinin Suriye'ye götüreceği ihbarını aldı. Polis kadınların bir otelde kaldığını belirleyerek onları takip etmeye başladı. Bir süre sonra kadınlar İ.Ç. ile buluşmak için otelden çıkınca polis de kadınları takibe başladı. Kadınlar İ.Ç. ile buluşup otobüse binerek IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek isterken, polis harekete geçti. Ekipler otobüse baskın yaparak 6 kadın ile birlikte İ.Ç.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Kadınların Endonezya uyruklu N.F., N.S., S.J., M.S., A.P. ve N.Y. olduğu belirlendi.


Kadınların Adana'ya gezmeye geldiklerini ancak arkadaşlarından biri hastalanınca geri gidemediklerini söyledikleri öğrenildi.


İfadesi alınan kadınlar daha sonra sınır dışı edilmek üzere İl Göçler İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İ.Ç.'nin ise emniyetteki sorgusu devam ediyor.


Bu arada, son bir haftada Adana'da IŞİD'e katılmak isteyen 56 yabancı uyruklu şahsın yakalanarak sınır dışı edildiği belirtildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...