Ya iyilikle geçin ya güzellikle bırak

Düzenleyen:
Ya iyilikle geçin ya güzellikle bırak

YAŞAM Haberleri

Kezzaplı saldırıya uğrayan ‘Zehra Elber olayı’ yürekleri dağlarken, boşanmanın düşmanlığa dönüşmemesi gerektiğinin altı çizildi

Damla Peker / ANKARA
Diyanet İşleri Başkanlığı, eşlerinden boşanmamak için zor kullanan erkeklere uyarıda bulundu. Son olarak şiddet gördüğü eşinden boşanmak isteyen Zehra Elber’in dava açtığı eşi tarafından kezzaplı saldırıya uğraması yürekleri dağladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Diyanet İşleri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fatma Bayraktar Karahan, boşanma sürecinde olan çiftlere uyarıda bulunurken dikkat edilmesi gereken noktaları Diyanet’in “Aile” dergisinde açıkladı. Karahan şu ifadeleri kullandı: “Evliliğin devamı için olduğu kadar boşanma da doğru ve usulüne uygun gerçekleşmesi dini bir gereklilik. Boşanmayı bir sürece yaymak suretiyle verilecek kararın sağlıklı olması sağlanarak, ani ve fevri uygulamaların önü kesilebilir. Eşler arasındaki problemin çözümünde öncelikle eşler ön yargısız şekilde birbiriyle konuşup anlaşma yolunu seçmeli. Eşler sorunu çözemiyorsa aile büyüklerinin, akrabaların ve güvenilen kişilerin araya girmesi ve yapıcı bir rol üstlenerek hakemlik yapması gerekli. Hiçbir şekilde anlaşamayan eşler son çare olarak mahkemeye başvurmalı. Kuran’ı kerimde bu aşamada kişilik haklarına saygılı olunması ve boşanmanın düşmanlığa dönüştürülmemesi için uyarıda bulunuluyor. Boşanan çiftlerin birbirlerinin özel hayatlarına müdahale etme yetkileri de bulunmuyor. Özellikle erkeğin boşandığı eşi üzerinde söz sahibi olduğunu düşünmesi, söz ve davranışlarıyla eski eşini rencide etmesi, ayrılmış olmanın intikamını alırcasına zor kullanmaya kalkması dinen kesinlikle tasvip edilemez. Özellikle çocuğun varlığının söz konusu olduğu durumlarda boşandığınız kişinin çocuğunuzun annesi/babası olduğu unutulmamalı.”

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...