Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mahkumun midesinden 8 adet kalem piller çıktı

Mahkumun midesinden 8 adet kalem piller çıktı

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te hastaneye kaldırılan bir mahkumun midesinden 8 adet kalem pili çıktı.

Gaziantep Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkum D.K., kaldığı koğuşta rahatsızlanınca Dr. Ersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste muayenesi yapıldıktan sonra çekilen röntgende D.K.’nin midesinde 8 kalem pil olduğu saptandı. Endoskopi Servisi’ne sevk edilen D.K, Gastroenteroloji uzmanı doktor Ahmet Yağbasan başkanlığındaki ekip yaptığı çalışma ile D.K.’nin midesindeki pillerin birisini çıkardı. Uzmanlar, mahkumun midesindeki diğer 7 pilin müdahale yapılarak çıkarılmasının dokulara zarar vereceğini belirlerken, hasta takip altında tutularak, doğal yollardan çıkarılmasına karar verildi. Servise yatırılan D.K., 2 gün sonra midesindeki pilleri doğal yollarla vücudundan çıkardı. Tedavisinin ardından taburcu edilen mahkum yeniden ceza evine gönderildi.

"KALAN 7 PİL, DOĞAL YOLLARDAN ÇIKARILACAK"
Doktor Yağbasan, ilk kez midede kalem pili vakası ile karşılaştıklarını kaydetti. Yağbasan, “Karın ağrısı ile şikayeti ile hastaneye gelen mahkumun midesinde 8 pil olduğunu gördük ve bunları özel aletlerle çıkarmayı denedik. Yaptığımız müdahale ile birini çıkardık ama diğerlerinin pozisyonu müsait olmadığı için çıkaramadık. Pillerin içindeki kimyasal maddelerden dolayı doku hasarına yol açabileceğini kanaat getirdik. Hastanın diğer 7 pili takip altında doğal yollardan çıkarmasını kararlaştırdık. Serviste yatan hastamız 2 gün sonra pilleri doğal yollardan çıkartı” dedi.

Mahkumun psikolojik sorunlarının bulunmadığını belirten Yağbasan, pilin intihar amaçlı yutulmuş olabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Benzer vakalarda, hastanın pilin yutulmasının ardından 24 saat içerisinde acil servise getirilmesi gerektiğini, aksi halde ise hayati risk yaşayabileceğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...