İnsanlık dersi! Afgan aileye oğlunun evini açtı

İnsanlık dersi! Afgan  aileye  oğlunun evini  açtı

YAŞAM Haberleri

Muş’tan Manisa’ya 1987 yılında göç eden 11 çocuk sahibi Abdulbaki Demirel (77), inşaatlarda çalışarak büyüttüğü çocuklarıyla el birliği yaparak Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 katlı ev yaptı.

Bir süre önce nişanlanan küçük oğlunu evlendirmek üzere hazırlıklarını sürdüren ve evinin en alt katını oğlu için hazırlayan Demirel, sokakta kalan Afganistanlı Tajik ailesinin çaresizliğini görünce evi sığınmacı aileye açtı. Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ay önce Jevad Tajik (34), hamile eşi Noura Narway (32) ve çocukları Maryam Tajik’in (4) sokakta yaşadığını gördüğünü, onları öylece bırakmaya vicdanının el vermediğini söyledi. Yemeğini bölüştüğü aileyi hastanede dahi yalnız bırakmayan Demirel, âdeta insanlık dersi verdi. Demirel, “İlk gün yanlarına yaklaşıp selam verdim. Dillerini bilmiyordum ama yine de anlaştık” diye konuştu.
HASTANEDE BEKLEDİLER
Afgan aileyi 4 aydır evlerinde barındıran Abdulbaki Demirel, hastanede doğum yapan Noura Narway’e refakat etmesi için eşinden ricada bulunmuş. Demirel, “Şimdi yeni bir torunumuz daha oldu” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...