HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ordu'da rehine krizi sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Ordu'da rehine krizi sona erdi
Ordu, , Haber

YAŞAM Haberleri  / dha

Ordu'da bir kuyumcuya giren 2 kişi bir kişiyi yaralayıp 4 kişiyi rehin aldı. Kriz 9. saatinde rehinelerin serbest bırakılmasıyla son buldu.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sabah ellerinde tabanca ve yüzlerinde kar maskesi ile kuyumcu dükkanına girerek soygun gerçekleştirmek isteyen Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu.

Ellerindeki son rehine Arif Güneş'i de serbest bırakıp polise teslim olan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilip emniyete götürüldü.

ANKARA'DAN MÜZAKERE EKİBİ GELMİŞTİ
Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ankara'dan özel müzakere ekibi istediklerini söyledi. Soyguncularla başlayan rehine krizi 9. saatin sonunda olaysız son buldu.

Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi.

Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül’ün yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kuyumcunun bulunduğu cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

İki soyguncu, Hasan Gül ile iki çalışanını içeride rehin aldı. Polisin ikna çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Operasyon için bölgeye özel harekat şubesi ekipleri de sevk edildi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAYI MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZEBİLMEK İÇİN SABIRLA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ         
Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Fatsa ilçesinde kuyumcu ile iş yerindekilerin rehin alınmasına ilişkin, "Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

İş yeri sahibi Hasan Gül, rehine krizinin yaşandığı dükkanın içinde olan biteni cep telefonundan bağlandığı güvenlik kameralarından takip etti.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ
Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...