Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit polisin oğlu yürekleri dağladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehit polisin oğlu yürekleri dağladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit edilen bomba imha uzmanı Haydar Çetin’in cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin oğlu Eymen Çetin’in, “Babam nerede, anne babam cennete gidecek değil mi?” sözleri, alandakilerin yüreklerini dağladı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde teröristler tarafından Kanas’la vurularak, şehit edilen bomba imha uzmanı Haydar Çetin için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İl Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit polis Haydar Çetin’in annesi Şükran, eşi Aysun, büyük oğlu Eymen ile şehit polisin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Tören, Çetin’in cenazesinin alana getirilmesiyle başladı. Çetin’in öz geçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Hendeklerin kapatılması barikatların kapatılması ve bomba tuzaklarının imha edilmesi için yapılan operasyonda hainler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Haydar Çetin’i son yolculuğuna uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hainlerin yapmış olduğu kalleşçe saldırıları yanlarına bırakmayacak kadar kararlıyız. Makamların en yücesine yetişen şehidim, huzurunda tüm meslektaşların olarak söz veriyoruz, bu hainler mutlaka yaptıklarının hesabını verecek, döktükleri kanda boğulacaklardır. Şehidime Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum. Aynı menfur saldırıda yaralanan meslektaşıma da acil şifalar diliyorum, ruhu şad olsun" dedi.

"ANNE BABAM NEREDE, BABAM CENNETE GİDECEK DEĞİL Mİ"
Şehit polisin annesi Şükran, eşi Aysun ile büyük oğlu Eymen’in gözyaşları tören alanında bulunanların yüreklerini dağladı. Oğlu Eymen’in, “Babam nerede, anne babam cennete gidecek değil mi? Keşke son bir kez daha görseydim. Anne sen gitme ne olur. Ben bakmayacağım tabuta" sözü ile annesi Şükran Çetin'in "Oğlum, daha çok gençtin, nasıl kıydılar sana" sözleri yürekleri parçaladı.

MESLEKTAŞLARI ŞEHİDİN CENAZESİNİ TEKBİRLERLE TAŞIDI
Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit polis memuru Haydar Çetin’in naaşı, meslektaşları tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde ambulansa taşındı. Çetin’in cenazesi memleketi Yozgat’a gönderildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...