Amerikalılara pet şişeyi yasaklattı!

Düzenleyen:
Amerikalılara pet şişeyi yasaklattı!

YAŞAM Haberleri

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, Ortadoğu’da sadece Türkiye’de bulunan “Lc ms ıt tof” cihazı ile yaptığı araştırmalarda, pet şişelerde kanserojen içeren kimyasal maddeler olduğunu ortaya çıkardı.

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, Ortadoğu’da sadece Türkiye’de bulunan “Lc ms ıt tof” cihazı ile yaptığı araştırmalarda, pet şişelerde kanserojen içeren kimyasal maddeler olduğunu ortaya çıkardı. Prof. Dr. Temel’in araştırmalarının ardından Amerika’nın San Francisco eyaletinde, plastik pet şişe satışlarını yasakladı. Prof. Dr. Temel, bebeklerin ve hamile kadınların pet şişelerden su içmemesi gerektiğini dile getirdi. “Amerika pet şişenin zararlarını bizim sayemizde görmeye başladı” diyen Temel, “Bizim insanlarımız da pet şişeden uzak durmalı. Damacana suları da aldıktan sonra hemen eğer evlerinde varsa cam şişelere koyabilirler. Ben kesinlikle lokantaların ve büyük otellerde satılan 330 ve 500 mililitrelik pet şişelerin yasaklanmasını tavsiye ediyorum. Çünkü uzun zaman ve güneşle doğrudan etki altındadır” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...