Enkaz altında dünyaya getirdiği oğlu 3 yaşında

Düzenleyen:
Enkaz altında dünyaya getirdiği oğlu 3 yaşında

YAŞAM Haberleri

Suriye'deki iç savaşta varil bombasının isabet ettiği evlerinin enkazında doğum yapan Türkiye Aslan, eşi ve oğluyla sığındığı Hatay'da, ülkesinde yaşadığı acıları unutmaya çalışıyor.

Suriye'deki iç savaşta varil bombasının isabet etmesi sonucu yıkılan evlerinin enkazında oğlunu dünyaya getiren Türkiye Aslan, eşi ve çocuğuyla sığındığı Hatay'da hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı, çok sayıda Suriyeli de saldırılardan kurtularak Türkiye'ye sığındı.

Hama kentinde 3 yıl önce evlerine isabet eden varil bombasıyla yaşamları altüst olan 24 yaşındaki Suriyeli Türkiye Aslan da enkazından kurtulanlar arasında bulunuyor.

Aslan, AA muhabirine, Suriye'de yaşadıklarını hiç unutamadığını belirterek, evlerine isabet eden varil bombasının yaşadığı yeri enkaza çevirdiğini, eşinin bir hafta cezaevinde tutulduğunu ve işkence gördüğünü söyledi.

O dönemde 8 aylık hamile olduğunu belirten Aslan, enkaz altında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Saldırılar nedeniyle sancılarım arttı. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Evimiz başımıza yıkıldı. O anda kendimi kaybetmişim ve oğlum dünyaya gelmiş. Nasıl oldu, nasıl kurtulduk, hiç bilmiyorum ama çok şükür ki oğlum Muhammed de ben de hayattayız. Oğlumu enkaz altından babası çıkarıp sağlık görevlileriyle hastaneye götürmüş. Kendime geldiğimde oğlum yanımdaydı ve hafif çizikler hariç çok şükür sağlığının yerinde olması bizi çok sevindirdi."

Oğlunun üç yaşına girdiğini ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Aslan, Suriye'de yaşadıklarını unutmaya çalıştığını ve Türkiye'de yeni hayata başladıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...