Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli minik kızdan dünyayı ağlatan vasiyet!

Düzenleyen:
Suriyeli minik kızdan dünyayı ağlatan vasiyet!

YAŞAM Haberleri

Suriyeli yavrular, yaşadıkları büyük acıları yazıya ve resimlere dökerek, feryatlarını dünyaya duyurmaya çalışıyor...

Dünya en büyük mülteci krizlerinden birini yaşarken, Suriye’den ayrılmayan binlerce sivil, savaşın yanı sıra açlıkla pençeleşerek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yüzlerce çocuğun açlıktan ve bombalardan hayatını kaybettiği bu insanlık dramında, Suriyeli yavrular, yaşadıkları büyük acıları yazıya ve resimlere dökerek, feryatlarını dünyaya duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’yi kurtarıcı olarak gösteren bir mülteci çocuğun resminin ardından yine Suriyeli küçük bir kızın yazdığı vasiyet mektubu, yürekleri dağladı. İsmi belirlenemeyen küçük kız, mektubunda şunları yazdı:
Suriyeli minik kızdan dünyayı ağlatan vasiyet!
“Bu benim vasiyetimdir. Canım anneciğim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım. Arkadaşlarıma de ki: ‘O açlıktan öldü.’ Ve sen ağabeyciğim üzülme; ama, ikimiz birlikte, ‘Biz açız’ dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği. Acele et ve ruhumu al ki artık cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem. Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...