Ege Denizi'nde tekne faciası: 4 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ege Denizi'nde tekne faciası: 4 ölü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası'na deniz yolu ile gitmek isteyen sığınmacılara ait bir tekne Karaada açıklarında aşırı yük nedeniyle su aldı.

Teknedeki sığınmacı sayısı hakkında bilgi alınamazken, ilk belirlemelere göre 54 kişinin kurtarıldığı, 4 kişinin cesedine ulaşıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde tekneye binen sığınmacılar Karaada açıklarına geldiklerinde aşırı yük nedeniyle bindikleri tekne su aldı. Bölgede bulunan balıkçı teknelerinin olayı fark etmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ilk etapta deniz yüzeyinde bulunan sığınmacılar Sahil Güvenlik botuna alındıktan sonra bölgeye havadan arama kurtarma için helikopter çağrıldı. Sahil Güvenlik botları 54 sığınmacıyı kurtarırken, 4 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölen sığınmacılardan ikisinin çocuk olduğu öğrenildi. Kurtarılan ve boğulan sığınmacılar Sahil Güvenlik botları ile Bodrum Limanı'na ve Milta Marina’ya getirildi. Sığınmacılara su ve yiyecek dağıtıldı.
Karaada açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...