Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bodrum'da bir tekne faciası daha: 8 ölü

Bodrum'da bir tekne faciası daha: 8 ölü

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasadışı yollarla Yunanistan adalarına geçmek isteyen mülteci teknesi battı. Batan teknede 8 kaçak mülteci ölürken, 14 kaçak ise sağ olarak kurtarıldı.

Yalıkavak Mahallesi'nde denize açılarak Yunastan’ın adalarına kaçmak isteyen 22 göçmenin bulunduğu ahşap tekne battı. Batan teknenin içerisinde bulunan 8 kişi hayatını kaybetti. Teknede 14 kişi ise sahil güvenlik ekipleri tarafından sağ bir şekilde kurtarıldı. Gece yarısı devriye atan sahil güvenlik ekipleri kiremitadası yakınlarında bir teknenin batığını gördü. Denizde can pazarının yaşandığını fark eden sahil güvenlik ekipleri 14 Suriye ve Irak uyruklu 14 kişiyi sağ olarak kurtardı. Takviye Ekiplerinin de olay yerine gelmesi ile arama çalışmaları başladı. Denizde çoğunluğun çocuk ve bebekten oluştuğu 8 mültecinin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Sağ olarak kurtulan 14 kişi sahil güvenlik tarafından karaya çıkarıldı. Ölen mültecileri ise Bodrum Devlet hastanesi morguna gönderildi. 
İlk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 14 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Kiremitadası çevresinde ise denizden arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 
Öte yanda kurtarılanların kaçak göçmenlerin içerisinde Suriye uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi ise organizatör ve tekne kaptanı olarak gözaltına alındı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...