Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

73 yaşındaki kadın devesiyle güreşlere katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
73 yaşındaki kadın devesiyle güreşlere katıldı

YAŞAM Haberleri  / iha

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine katılan Seniha Yüksel (73) ile kızı Habibe Yüksel (48) güreş severlerin ilgi odağı oldu.

73 yaşındaki Seniha Yüksel, 48 yaşındaki kızı Habibe Yüksel ile Lapseki ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine katıldı. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Kutluoba köyünde yaşayan Seniha nine devesiyle birlikte Lapseki ilçesine gelerek er meydanına çıktı.

Güreş severlerin alkışları arasında sahaya çıkan Seniha nineye ilgi büyük oldu. Güreşlere katılmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Seniha nine "Ben 37 yaşında dul kaldım. Eşim de deveciydi. Bana oradan merak kaldı. Kızım ile birlikte sürekli deve güreşlerine katılıyoruz" dedi.

Seniha Yüksel’in kızı Habibe Yüksel, kendisinin de bir devesi olduğunu ifade ederek, "Bu kültürü hep yaşatmak istiyoruz" dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Seniha nineyi medeni cesaretinden dolayı tebrik ederek kendisine başarılar diledi. Efe Can adlı devesiyle meydana çıkan Seniha ninenin mücadelesi alkış aldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...