Halk Cizre'yi terk ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Halk Cizre'yi terk ediyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sokağa çıkma yasağının 8 gündür sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, vatandaşlar çatışmaların yoğunlaştığı Yafes Mahallesi’nden kaçmaya başladı.

Sokaklardaki hendek ve barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8 gündür sürdüğü Cizre’de çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Polis ve askerin birlikte yürüttüğü operasyonlar, Yafes ve Cudi Mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Çatışmaların dün geceden bu yana yoğun bir şekilde devam ettiği Yafes Mahallesi’nde vatandaşlar her şeylerini geride bırakarak kaçmaya başladı. PKK’lıların kullandığı ev ve barikatların ateş altına alındığı mahallede, insansız hava araçlarınca havadan tespit edilen yerleri, tanklar ve kobra tipi zırhlı araçlar vuruyor.

KAYMAKAMLIK VATANDAŞLARI UYARDI
PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Cizre Kaymakamlığı’ndan vatandaşlara uyarı anonsu yapıldı. Anonsta, “PKK terör örgütü üyeleri kaçarken vatandaşların evine silah bırakarak kaçacaklar ve vatandaşları suçlu duruma düşürmeye çalışacaklardır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması ve böyle bir durumla karşılaşacak olan vatandaşlarımızın 155 ve 156 ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunmaları, ayrıca vatandaşların istek ve şikayetleri de aynı ihbar hatları üzerinden kriz masasına iletmeleri duyurulur” denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...