Evlendiği Suriyeli kadın uyutup, altınlarla kaçtı

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Evlendiği Suriyeli kadın uyutup, altınlarla kaçtı

YAŞAM Haberleri  / dha

DENİZLİ’nin Serinhisar ilçesinde, evlendiği kendisini ’Fatma’ olarak tanıtan Suriyeli kadının ertesi gün düğünde takılan 20 bin liralık altınları da alıp yakını olarak tanıştırdığı 8 kişi ile birlikte kaçtığını ileri süren Rıza Türkal (38), savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkal, kendisini tanıştıran kişilere verdiği 15 bin lira ve düğün masraflarıyla birlikte 50 bin lirasının gittiğini söyledi.Denizli’nin Serinhisar ilçesinde yaşayan Rıza Türkal (38), R.T. (63) aracılığıyla Hatay’dan geldiğini, adının Fatma olduğunu ve Suriye vatandaşı olduğunu iddia eden bir kadınla tanıştırıldı. Bu tanışmaya aracılık yapan R.T., iddiaya göre karşılığında 15 bin lira aldı. Türkal, tanıştığı genç kadın ile Serinhisar’da geçen 12 Aralık’ta yapılan düğünle evlendi. Türkal Ailesi, geline takılan ziynet eşyaları, düğün yemeğiyle birlikte 50 bin TL harcama yaptı. Düğünün ertesi Sabah Türkal’ı ilaçla uyutan gelin, kardeşi ve kuzeni olarak tanıttığı iki kişiyle birlikte düğünde takılan toplam 20 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da alarak kayıplara karıştı. Kendine geldiğinde eşinin kaçtığını farkedip, dolandırıldığını anlayan Türkal, soluğu Serinhisar Savcılığı’nda alıp, suç duyurusunda bulundu.

KONYA’DA DA DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR

Türkal, kendisini dolandıran Suriyeli gelinin daha önce de kendini ’Mirfet’ ismiyle tanıtıp, geçen Ekim ayında Konya’nın Çumra ilçesinde Fetih Çam (32) ile evlenip, ertesi gün 6 bin lira ziynet eşyasıyla kayıplara karıştığı, birlikte hareket ettiği kişilerin de 18 bin lira aracılık parası alarak dolandırıcılık yaptıkları için haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldı.

Kendisini dolandıran Suriyeli gelin ile beraberindeki 3’ü kadın 8 kişinin Antalya’da polis tarafından yakalandıklarını öğrendiğini belirten Türkal, "Şayet öyleyse, maddi zararımı geri istiyorum. Benim gibi Konya’da da bir arkadaşı aynı yöntemle dolandırmışlar. Vatandaşlarımız, Suriye’den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...