Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukraynalı turist yol parası için bunu yaptı!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Ukraynalı turist yol parası için bunu yaptı!

YAŞAM Haberleri  / iha

Ukraynalı Mykola Sorokın, ülkesine dönebilmek için Atatürk Havalimanı’nda bisikletini satışa çıkardı.

Moldovya’dan Türkiye’ye gelen ve İsrail’e gitmek isteyen Mykola Sorokın isimli yolcu, parası yetmeyince ülkesine geri dönebilmek için Atatürk Havalimanı’nda bisikletini 500 dolara satışa çıkardı. Bir haftadır Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali metro katı önünde yaşayan Mykola Sorokın, geceleri de demir levhaların üzerinde yatıyor. Atatürk Havalimanı çalışanlarının zaman zaman verdiği yemeklerle karnını doyuran Mykola Sorokın, metro önünde üzerine Türkçe olarak yazdığı "Satıyorum 500 dolar" yazısıyla bisikletine müşteri arıyor.

Kendisini görüntüleyen gazetecilere Moldovya’dan geldiğini, önce İsrail’e sonra da Mısır’a gitmek istediğini söyleyen Sorokin, "Bir bilet alacak bir miktar param var. Ancak çıkışıma izin verilmiyor. 2 yıldır kullandığım bisikletimi de satıyorum" dedi.

Mykola Sorokın’in Edirne İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı ve değişik tarihlerde birkaç kez Türkiye’ye geldiği ve Şırnak’tan çıkış yaptıktan sonra çıkışının iptal edildiği öğrenildi. Sorokın’in yaşadığı sorunun çözümü için harekete geçen Atatürk Havalimanı polisi, Ukrayna’nın İstanbul Konsolosluğu ile iletişime geçti. Atatürk Havalimanı’na gelen konsolosluk yetkilileri Mykola Sorokın’i alarak konsolosluğa götürdü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...