35 yıl sonra ilk kez!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
35 yıl sonra ilk kez!

YAŞAM Haberleri  / iha

Muş’un Sudurağı köyüne bağlı Kom mezrasına 35 yıl önce göç eden ailelerin çocukları ilk defa okullu oldu.

Muş’ta iki aile arasında yaşanan husumetten dolayı Sudurağı köyünden Kom mezrasına yerleşen ailelerin çocukları ilk defa okula gitti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleri sonucu taşımalı eğitime izin verilen 13 öğrencinin kaydı yapılarak eğitim öğretime başladı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kitap ve kırtasiye malzemelerini dağıttı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı derslik yapma programı kapsamında Kom mezrasına okul yapmayı istediklerini belirten Arslan, mezra sakinlerinin aralarındaki husumetten dolayı yer tahsisi yapmadıklarından okul yapamadıklarını ve çareyi taşımalı eğitimde bulduklarını söyledi.

Kom mezrasında öğrencilerin ilk defa okula gitme şansı olduğunu ifade eden Arslan, “Sudurağı köyünün Kom mezrası var. Kom mezrasında 35 yıldır hiçbir öğrenci okula gitmemiş. Tabi aileler oraya göç edince ve okul olmayınca okula gitmemişler. Biz temmuz ayında mezraya gidip vatandaşlarla görüştük, okul yapmaya çalıştık. Ancak kendi aralarındaki husumetten dolayı yer verilmeyince bizde çocukları taşımaya aldık ve 35 yıldır o köyde ilk defa öğrencilerimiz okula başladı. 13 öğrencimiz okula kayıt oldu ve başladılar. Tabi bunların ağabeyleri, babaları ve anneleri okula gitmedi ama inşallah bundan sonra bunlar okuyacaklar. İnşallah okuyup güzel bir meslek sahibi olacaklardır” dedi.

Kom mezrası öğrencilerine ev sahipliği yapan Sudurağı Köyü Muhtarı Sabahattin Toktaş ise, “Bizim 35 yıldan beri Kom mezrasında okula giden öğrencilerimiz yoktu. Şimdi taşımayla alındılar ve okumaya başladılar. Milli Eğitim Müdürüne rica ederek yeni bir okul yapılmasını istedik. Öğrenci sayımız arttı” ifadelerini kullandı.

İlk defa okula başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı da, “Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yaparak devamlı köy okullarına hikâye, kitap ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıyoruz. Bu yılda ilk defa Kom mezrasının öğrencilerinin taşımalı eğitimle okula başlamasıyla onların okula ısınması amacıyla palyaço animasyonları, hikaye, kalem, silgi ve defter yardımı yapmak için geldik” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...