Porsuk Çayı’nda korkutan manzara!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Porsuk Çayı’nda korkutan manzara!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kütahya’da Porsuk Çayı’nda binlerce ölü balık bulundu.

Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yakınında yer alan Alayunt, Sinerköy, İkizhöyük ve Perli mahalleleri arasındaki yaklaşık 6 kilometrelik bölümünde, bir anda binlerce kefal, sarı balık, dargın, gümüş, kızıl kanat ve sazanın karaya vurması vatandaşları endişelendirdi. Yetkililerin balık ölümleriyle ilgili çayda inceleme yapmasını isteyen Abdurrahman Ataseven isimli vatandaş, "Daha birkaç saat öncesine kadar burada birçok insan balık tutup evine götürüyordu. Binlerce balık bir anda ters gelip su yüzüne çıktı. Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balıkların ölüm nedenlerini araştırmalı. Bu çaydan hayvanların su ihtiyacı da karşılanıyor. Ayrıca, bu bölgedeki tarım alanlarının su ihtiyacı çaydan sağlanıyor" dedi.

Ahmet Beytekin isimli vatandaş ise "Çaya kimyasal bir madde mi atıldı, balıklar neden bir anda öldü? Yetkililerin bunu araştırmasını istiyoruz. Halkın endişelerinin bir an önce giderilmeli" diye konuştu.

Söz konusu Bölgenin, yıllardır olta balıkçılarının en önemli avlak alanlarının başında geldiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...