Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buz gibi havada atletiyle dilendirilen çocuk babasından alındı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Buz gibi havada atletiyle dilendirilen çocuk babasından alındı

YAŞAM Haberleri  / iha

İzmir’de, babası tarafından zorlandığı iddia edilen, buz gibi havada atletli ve çıplak ayakla titreyerek dilenen 9 buçuk yaşındaki Suriyeli çocuk, babadan alınarak savcılığın talimatıyla Sosyal Hizmet Yurdu’na gönderildi.

İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) kameraları tarafından kaydedilen görüntüler herkesin içini acıttı. Akşam saatlerinde Üçyol meydanında atletiyle ve çıplak ayaklarıyla buz gibi havada mendil satarak dilenen 9 buçuk yaşındaki Suriyeli bir çocuk, babası tarafından dilendirildiği iddia edilmişti. Kameraları görünce ortaya çıkan ve çocuğu uzaktan izleyen Suriyeli deri montlu esrarengiz şahıs ise İHA muhabirlerinin sorularını cevapsız bırakarak karanlıkta kaybolmuştu.

Öte yandan, atletli ve çıplak ayaklı Suriyeli çocuğun, elbiselerini ağaçların altına sakladığı da kameralar tarafından saniye saniye kaydedilmişti.

SAVCILIK GÖRÜNTÜLER SONRASI HAREKETE GEÇTİ

Savcılık, ortaya çıkan görüntüler sonrasında bir soruşturma başlattı. Baba Ali S. (32) ve 9 buçuk yaşındaki Abdurrahman S. polis ekipleri tarafından tespit edilerek alındı. Ailenin yaklaşık 2 buçuk yıldır İzmir’de yaşadığı belirlenirken, baba hakkında savcılık talimatıyla "aile yükümlülüğünü ihlalden" işlem başlatıldı. Öte yandan, görüntüler üzerine savcılık, çocuğun mağdur olarak ifadesinin alınarak Sosyal Hizmetler Yurduna gönderilmesi talimatını verdi.

Baba Ali S. ise işlemlerinin ardından Suriye uyruklu olduğu için İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...