Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cezası belli oldu, 98 yıl!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cezası belli oldu, 98 yıl!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak’ta 12 yaşındaki M.A. isimli erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 2’si tutuklu 5 sanık toplam 98 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza alan 5 sanık için iyi hal indirimi uygulanmadı. 2011 ile 2013 yılları arasında merkez ilçeye bağlı Gücek köyünde meydana gelen olaylarda, maden işçisi M.A., 2011 yılında ortaokulu öğrencisi M.A.'ya tecavüz etti. 58 yaşındaki M.A., daha sonra değişik zamanlarda çocuğa cinsel istismarda bulunmaya devam etti ve kimseye söylememesi için tehdit etti. Köyde olayın duyulması üzerine M.A. isimli erkek çocuğu ile başka kişiler de ilişkiye girip karşılığında para verdi. Durumun bildirilmesi üzerine jandarma köyde araştırma yaptı. Jandarmanın ifadesini aldığı M.A. isimli çocuk, kendisiyle maden işçisi M.A.’nın yanı sıra 4 farklı kişinin daha ilişkiye girdiğini söyledi. Gece evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan zanlılar 33 yaşındaki Ş.A., 63 yaşındaki H.A., 36 yaşındaki D.U., 45 yaşındaki Y.E. nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.A. ve Y.E. tutuklanırken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5 kişi hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.
 
Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu Beycuma M Tipi Cezaevin’den getirilen M.A. ve Y.E.'nin katılırken, tutuksuz sanıklar davaya katılmadı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, cinsel istismara uğrayan çocuk ve ailesi de mahkeme salonunda yerlerini aldı.

Mahkeme, tutuklu sanık M.A.’nın mağdura karşı üzerine atılı suçu kişi hürriyetini yoksun bırakarak zincirleme olarak birden fazla işlediğine kanaat getirerek 24 yıl, Y.E.’ye 20 yıl, Ş.A., H.A. ve D.U.’ya ise 18’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi. Ayrıca tutuksuz  yargılanan sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Mahkeme 5 sanık için de iyi hal indirimi uygulamadı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...