Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyuncak bebekle duygu sömürüsü yaptı!

/ Kaynak: İHA
Oyuncak bebekle duygu sömürüsü yaptı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'de, aralarında çok sayıda yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu dilencilere yönelik düzenlenen operasyonda, insanlara duygu sömürüsü yaparak kucağında oyuncak bebekle dilenen çok sayıda kişi yakalandı.

İzmir'de, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kentte dilenci avına çıktı. Sekiz ayrı ekip tarafından kentti karış karış gezen ekipler, son 10 günde dilenciliği meslek haline getiren 345 kişi hakkında işlem yaptı. Ekipler, aralarında yabancı uyruklu şahıslarında bulunduğu kişilere yönelik yaptığı denetimlerde ise bu kadar olmaz denilen manzaralarla karşılaştı. Yakalanan dilenciler arasında, kucağındaki oyuncak bebekle veya içinde bebek olduğu izlenimi verilen boş battaniyeyle duygu sömürüsü yaparak para toplayanlara da rastlandı. Dilencilerden bazılarının kendine sağır ve dilsiz görünümü vererek hayırsever vatandaşları etkilemeye çalıştığı tespit edildi. Yaşlı bir dilencinin üzerinden ise çoğunluğu yüzlük banknotlar halinde 2 bin 400 TL para çıktı.


Yabancı uyruklu olduğu belirlenen 79 kişi İzmir Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edildi. Bu kişilerin yasal işlemlerin ardından il dışındaki kamp yerlerine gönderildiği ifade edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ayrıca, küçük yaştaki çocukları dilenmeye zorlayan aileler hakkında adli takip başlattı. 

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...