Mersin'de korsan gösteriler: 1 ölü

Mersin'de korsan gösteriler: 1 ölü

YAŞAM Haberleri

Mersin'deki korsan gösteriler sırasında 20 yaşındaki Sedat Baran, ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Ölen gencin cesedinin yakınında av tüfeği bulunduğu bildirildi.
Olay, Doğu ve Güneydoğu'daki olayları bahane eden terör örgütü yandaşları, Mersin'de bazı mahallelerde korsan gösteri düzenledi. Polis, göstericilere zırhlı araçlar ve gaz bombası ile müdahale etti. Gösteriler sırasında merkez Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi Kıbrıs İlkokulu yakınında Sedat Baran adlı bir kişi, ateşli silahla vurularak öldürüldü. Ölen gencin cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin yakınında bir adet av tüfeği bulunduğu bildirildi. 

Bu arada olayı haber alan Sedat Baran'in yakınları hastane morgu önüne toplandı. Baran'ın cenazesini görmek isteyen yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Hastane önündeki kalabalın artmasıyla, gerginlik te tırmandı. Çevik kuvvet polislerinin önlem aldığı morg önündeki gerginlik, daha sonra arbedeye dönüştü. Polise taş, şişe ve sandalye fırlatan öfkeli grup hastaneyi savaş alanına çevirdi.

Kalabalık, hastane önündeki bir polis otosu ve ambulans ile hastanenin kapısının camlarını kırarak zarar verdi. Polis, grubu uzaklaştırmak için biber gazı kullandı. Kalabalık, cenazenin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesinin ardından hastaneden ayrıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...