31 dakikada 8 kez radarda hız cezası kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
31 dakikada 8 kez radarda hız cezası kesildi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Samsun'da yaşayan 37 yaşındaki Alican Alper Çebi, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi’nin devreye girmesi nedeniyle Ordu kent merkezinden aracıyla geçişi sırasında 31 dakika içinde hız limitini aştığı için 8 ayrı trafik cezası yedi. Çebi, kararın iptali için yargıya başvuracağını söyledi.

Samsun'da yaşayan Alican Alper Çebi, 55 VD 900 plakalı otomobiliyle bir yakının düğününe katılmak üzere Trabzon'a gitti. Düğün sonrasında Samsun'a dönen Çebi, bundan 1 hafta önce PTT görevlileri tarafından kendisine getirilen 9 ayrı trafik radar cezasını görünce şoke oldu. Özel bir firmanın insan kaynakları departmanında çalışan Çebi'ye 22 Kasım'da saat 13.45'de 1, 23 Kasım'da 00.05- 00.36 saatleri arasında da hız limitini açtığı için 8 trafik cezası uygulandığı ortaya çıktı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi'nin devreye girmesi nedeniyle, Ordu kent merkezinden aracıyla geçişi sırasında hız limitini aştığı için 9 ayrı trafik cezası verilen Çebi, duruma tepki gösterdi. Toplamda 2 bin 711 TL'lik ceza verildiğini belirten Çebi, cezaların iptali için yargıya gideceğini söyledi.

'RADAR UYGULAMASI BAŞLATILDIĞINI BİLMİYORDUM'

Memleketi Trabzon olduğu için bir çok defa Samsun'dan gittiği ancak bu zamana kadar trafikte böyle bir radar uygulamasıyla karşılaşmadığını belirten Çebi şunları söyledi:
"En son Trabzon'dan evime dönerken Ordu'dan geçişimde böyle bir uygulama nedeniyle radar cezaları geldi. Ben Ordu'da böyle bir radar uygulamasının başlatıldığını bilmiyordum. Hiç duymadım. Bir hafta önce PTT görevlileri tarafından 9 tane radar cezası kağıdı bana getirildiğinde şok yaşadım. Sonradan öğrendim ki benim gibi bir çok kişi bu uygulama nedeniyle cezalar almış. Ancak benim gibi 9 ceza alanı görmedim. 31 dakika içinde 8 radar cezası bana verilmiş. Ve hızlara baktığımda 86, 88, 83, 85, 103, 105 kilometre hızlarla radar cezası verildi. Bunlar afaki hızlar değil. Üç şeritli otobanlarımız var. Her yerde dile getiriliyor. Samsun- Trabzon arası 3 saate indi diyorlar. Bu uygulama ile en az 6.5- 7 saatte gidilir." 
Alican Alper Çebi, böyle bir radar uygulamanın vatandaşları bilgilendirmeden yapılmasının doğru olmadığını da dile getirerek, "Cezaları ödemeyi düşünmüyorum. İptali için yargıya başvuracağım. Bu uygulama insanların cebine yönelik kurulmuş bir tuzaktır" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...