Minik Melih babasını asker selamıyla uğurladı

Düzenleyen:
Minik Melih babasını asker selamıyla uğurladı

YAŞAM Haberleri

Geçici görev için gittiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerce girilen çalışmada şehit olan Astsubay Kenan Yıldız, memleketi Adana’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tören sırasında hiçbir şeyden haberiz kuzeni ile Oyun oynayan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih Yıldız’ın babasının naaşı başındaki fotoğrafına dönerek asker selamı vermesi herkesi ağlattı.

Şırnak’tan havayoluyla Adana’ya getirilen şehit Yıldız için Sabancı Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri, kent protokolü ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Genelkurmay Başkanı Akar, ilk olarak şehidin babası Cumali Yıldız’a sarılarak başsağlığı diledi. Ardından şehidin annesi Emine Yıldız, Genelkurmay Başkanı Akar’a asker selamı vererek, “Astsubay Kenan Yıldız’ın annesiyim. Benim damat Kenan’ım buraya Albayrak ile geldi. Dağda fare gibi saklananlardan değil” dedi. Akar, daha sonra ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Hatice Yıldız’a ve diğer yakınlarına da başsağlığı diledi.
Yakınlarının kucağında bekleyen şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih Yıldız ise hiçbir şeyden habersiz etrafını izledi.
“BU BENİM BABAM” DEDİ HERKESİ AĞLATTI
Şehit Kenan Yıldız’ın naaşı tören alanına silah arkadaşlarının omuzlarında getirildi. Bu sırada Melih Yıldız, kuzeni Kaan Yıldız ile birlikte şehidin naaşının yanında oyun oynadı. Tabutun başındaki fotoğrafı kuzenine göstererek “Bu benim babam” diyen küçük Melih, daha sonra babasına asker selamı verdi. Bunun üzerine tören alanında bulunan bir çok kişi gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada şehidin eşi baygınlık geçirdi.
Adana İl Müftüsü Arif Gökce’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına bindirildi. Genelkurmay Başkanı Akar ve askeri erkan şehit Kenan Yıldız’a asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı.
Daha sonra cenaze arabasına konularak Abdioğlu Köyü’ne götürülen Şehit Kenan Yıldız, burada toprağa verildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...