Meteoroloji'den kritik uyarı

Düzenleyen:
Meteoroloji'den kritik uyarı

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 8 dereceye kadar düşecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu ve Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın kuzey kesimleri ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Erzurum'un güneyi, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde ise kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Güney Ege Kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu: 6
İstanbul: Çok bulutlu: 10
İzmir: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde iç kesimleri sağanak yağmurlu: 16
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.: 14
Antalya: Çok bulutlu: 18
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı: 10
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı: 14
Erzurum: Çok bulutlu ve güneyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı: 3
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.: 8

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...