Manavgat’ta hortum dehşeti

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Manavgat’ta hortum dehşeti

YAŞAM Haberleri  / iha

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, dün akşam meydana gelen hortum büyük çapta zarara yol açtı.

Manavgat’ın Çeltikçi mahallesinde dün gece hortum çıktı. Deniz istikametinden Çeltikçi mahallesi istikametine hareket eden hortum hurdacıların çatılarına zarar verirken, en büyük zararı inşaat malzemesi ticareti yapan Hamit Aydın’a ait Aydın Ticaret isimli işyerinde açtı. Hortum, 2 dönüm alan üzerinde 500 metrekare kapalı alanı bulunan işyerinin çatısını tamamen uçururken, çatıdan kopan saçlar 500 metre ileriye sürüklendi. Aydın Ticaret isimli işyerinde bulunan 1 kamyon, 2 traktör ve 1 otomobil ile çatıya bağlı durumda bulunan 10 tonluk vinç, çöken çatının altında kaldı. İş yerinin yanı sıra 3 hurdacı, 2 evin çatısı, 2 dönüm sera ve Özel Bahçeşehir Koleji hortumdan zarar görürken, hortum yan yana duran 3 dev konteynırdan 1 tanesini yerinden alıp 5-6 metre sürükledi.

Aydın Ticaret sahibi Hamit Aydın, bir anda ne olduğunu anlayamadığını, can kaybı yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Evinin önündeki maydonoz ve marul ekili serasının yanısıra evinin çatısı zarar gören Mehmet Yıldız, kendisinin evde olmadığını, eşinin pencereden uzaklaşarak büyük bir tehlike atlattığını belirterek, "Hortumun şiddetini anlatmaya gerek yok. Her şey ortada, Aydın ticaretten aldığı saçları buralara kadar getirmiş. Evimin balkonunda bulunan koltuk ve diğer malzemeler seranın içerisinde. Evimizin önündeki konteynırın yerinden 5-6 metre oynamış olması işin cabası. Canımıza bir şey gelmediği için Allah’a şükrediyoruz" dedi.

2 dönüm serası zarar gören Süleyman Ağaç ise, seranın bitişiğinde inek ağılı bulunduğunu belirterek "Hortum biraz soldan gitse inekleri alıp uçuracakmış. İnsanlar uçan ineğe de şahit olacaktı. Bu halimize şükrediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...