5 büyüklüğünde deprem!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
5 büyüklüğünde deprem!

YAŞAM Haberleri  / AA

Merkezi üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ankara'da da hissedildi.

Merkezi üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 19.40'ta gerçekleşen ve merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki deprem, 137 kilometre mesafede bulunan Ankara'da da hissedildi.

"Can ve mal kaybı yok"

Depremde ilk belirlemelere göre, can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden, depremin ardından ilçelerden ve il merkezinden şu ana kadar valiliğe ulaşan herhangi bir hasar ve can kaybı olmadığı belirtildi.

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül de sokaklarda dolaşarak, polis ekiplerine paniğe kapılan vatandaşları sukunete davet etmeleri ve yardımcı olmaları talimatını verdi.

Vatandaşlar sokağa çıktı

Deprem nedeniyle Çiçekdağı ilçesi ile Kırşehir kent merkezi ve Çiçekdağı'na sınır olan Yozgat'ın Yerköy ilçesinde çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı.

Yerköy Ayanoğlu Mahallesi'nde panikle birinci kattaki evinin balkonundan atlayan ve bacağı kırılan Murat Kaya, Yerköy Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Deprem geniş bir coğrafyada hissedildi

Deprem, Ankara, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Kırıkkale, Sivas, Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçeleriyle, Aksaray'da da hissedildi.

"Deprem ilginç ve araştırılmalı"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Danışma Kurulu Üyesi Orhan Tatar, Çiçekdağı civarında orta büyüklükte bir depremin olması ilginç ve araştırılmaya değer. Bu bölgede MTA'nın diri fay haritasında tanımlanmış herhangi bir diri fay bulunmamakta" dedi.

Depremin 3,7 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve sığ olduğunu dile getiren Tatar, bu nedenle çevre illerden dahi hissedildiğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...