Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Keçilerini arayan iki kardeş kayalıklardan düştü!

Düzenleyen:
Keçilerini arayan iki kardeş kayalıklardan düştü!

YAŞAM Haberleri

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kayıp keçilerini ararken kayalıklardan düşen iki kardeşten biri öldü, diğeri ise yaralandı.

Olay, Seydikemer’e bağlı Çatak mahallesi Eren Tepede mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çatak mahallesinde yaşayan Mehmet Çaylak (60), kayıp keçilerini aramak için kardeşi Bayram Çaylak (55) ve yeğeni Hakan Çaylak (24) ile birlikte ormanlık alana gitti. Keçileri görebilmek umuduyla bin 650 metre rakımda bulunan kayalıklara çıkan kardeşten Mehmet Çaylak, dengesini kaybederek aşağıya düştü. Kayalıklardan yuvarlanan büyük kardeşin çarptığı Bayram Çaylak da, ağabeyiyle birlikte kayalıklardan yuvarlanmaya başladı.

TAŞ HAYATINI KURTARDI
Kardeşlerden Mehmet Çaylak, 400 metre aşağıya düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. 80 metre yuvarlandıktan sonra ayağının taşa takılması sonucu kayalıklara tutunan Bayram Çaylak ise yaralandı. Babası ve amcasının kayalıklardan düştüğünü gören Hakan Çaylak, telefonla yardım istedi. Bayram Çaylak’ı yaralı olarak mahsur kaldığı yerden kurtarmaya çalışan AFAD ve UMKE ekipleri, yağışla birlikte çalışmaların güçleşmesi nedeniyle AKUT ekiplerinden destek istedi. İple yukarı çekilirken zirveye 20 metre kalan iki kaya arasında sıkışan Çaylak, aşağıya inen AKUT görevlileri tarafından kurtarılarak yukarıya çekildi. 2 saatlik bir çalışma sonucu kurtarılan yaralının soğuktan etkilenmemesi için belirli noktalarda ateş yakılarak ısıtılmaya çalışıldı.

Babasını kurtarma çalışmalarını endişeli gözlerle izleyen Hakan Çaylak, "Amcam, babamın üzerine düştü. İkisi birlikte sürüklenmeye başladı. Babam kayalıklarda tutundu kaldı. Amcama ne olduğunu göremedim. Babamın başında bekliyorum" dedi.

İLK ÖNCE KARDEŞİNİ SORDU
Bitkin halde zirveye ulaştırılan Bayram Çaylak ise, ekiplere ilk önce ağabeyini sordu. Ağabeyinin öldüğünü öğrenen Çağlay, büyük bir üzüntü yaşadı. Çaylak, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kardeşimin ayağı taşa takılıp düştü. Düşerken bana çarptı. Düşerken benim ayağım bir taşa takıldı. Taş olmasaydı belki şimdi bende ölmüş olacaktım"

Ekipler tarafından 2,5 saat sedye ile taşınarak ambulansa ulaştırılan Bayram Çaylak, Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ulaşılması daha kolay olan bir noktada bulunan Mehmet Çaylak’ın cenazesi ise 1 saatlik çalışma sonucu alınarak, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kazada hayatını kaybeden 3 çocuk babası Mehmet Çaylak’ın 6 ay önce emekli olduğu, 4 çocuk babası Bayram Çaylak’ın ise servis şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...