'Gönül ilişkisi' yüzünden evlerini terk ediyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Gönül ilişkisi' yüzünden evlerini terk ediyorlar

YAŞAM Haberleri  / AA

Kırşehir'de geçen yıl kaybolan 13-17 yaş aralığındaki çocukların çoğunluğunu "gönül ilişkisi" nedeniyle evlerini terk edenlerin oluşturduğu bildirildi.

AA muhabirinin Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2015 yılında il genelinde kaybolan 54 çocuğun tamamı Çocuk Şube Müdürlüğü ve diğer ekipler tarafından bulunarak ailelerine ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edildi. Kentte geçen yıl yaşları 13-17 arasında değişen çocuklardan 34'ü evlerinden, 19'u Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlarından ayrılarak kayboldu. Bunlardan 25'inin gönül ilişkisi, 21'inin gezme-eğlenme, 4'ünün aile içi şiddet, 2'sinin bedensel engelli olması, birinin de macera amaçlı evini terk ettiği belirlendi. İl genelinde kayıp çocuğun bulunmaması başarı olarak değerlendirilirken, kentte bugüne kadar zorla çalıştırma, insan ticareti ve organ ticareti gibi nedenlerle çocuk kaçırma olayı yaşanmadığı belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...