Suriyeli küçük Muhammet esnafın sevgisini kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Suriyeli küçük Muhammet esnafın sevgisini kazandı

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce ailesiyle Gaziantep'e sığınan 11 yaşındaki Muhammet, okuldan arta kalan zamanlarda büfede çalışarak, gönüllü tercümanlık yapıyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Gaziantep'e yerleşen, okuldan arta kalan zamanlarda büfede çalışan, gönüllü tercümanlık yapan 11 yaşındaki Muhammet Muhammet, esnafın sevgisini kazandı.

Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldan beri okuldan arta kalan zamanlarda çalıştığını söyledi.

"Doktor olduğumda yaralıların yardımına koşacağım"

Bu sayede cep harçlığını çıkardığını, eve gelirken kardeşlerine hediye alabildiğini anlatan Muhammet, eğitimine devam ederek doktor olmak istediğini dile getirdi.

Ülkesindeki savaşta birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirten Muhammet, "Doktor olduğumda yaralıların yardımına koşacağım. Bir an önce Suriye de düzelsin istiyorum. Gaziantep'te herkes bize yardımcı oluyor ama evimi de özlüyorum. Bir an önce ülkeme dönüp yeniden arkadaşlarımla oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...