Jandarma 2 günde 2 bin kaçak yakaladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Jandarma 2 günde 2 bin kaçak yakaladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, soğuk havaya rağmen denize açılma hazırlığı içerisinde olan yaklaşık 2 bin kaçak göçmeni yakaladı.

Operasyonda 27 organizatör gözaltına alındı. Kaçakların arasında bulunan çocuklar, kendilerine battaniye ve yiyecek veren jandarma görevlilerini öperek teşekkür etti. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen kaçak göçmenlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kuzey Ege’de kötü hava koşulları nedeniyle oldukça tehlikeli olmasına rağmen yine de geçiş yapmaya hazırlanan göçmenler olduğu bilgisine ulaşan ekipler, sahilde 2 gün boyunca çalışma yaptı. Ayvacık sahillerindeki 9 ayrı noktada gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli uyruklarda yaklaşık 2 bin kaçak göçmen yakalandı. 

JANDARMAYA TEŞEKKÜR ÖPÜCÜĞÜ 
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu şahıslar, otobüslerle Ayvacık geri gönderme merkezine nakledildi. Bu esnada, kaçaklara kumanya dağıtımı da yapıldı. Jandarma ekipleri, gruplar arasında bulunan bebek ve çocukları battaniyelere sararak soğuktan korumaya çalıştı. Jandarma görevlilerinin ilgisinden oldukça memnun olan çocuklar, askerleri öperek teşekkür etti. Operasyonlarda, organizatör oldukları değerlendirilen 27 kişi de yakalanarak gözaltına alınırken 11 minibüs 4 otomobil 1 kamyon 2 otobüs ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...