AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

AKOM, İstanbul'un bugün yoğun kar yağışının etkisi altına gireceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul'un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. İstanbul genelinde kar kalınlığının değişik yerlerde 5-25 cm civarında olacağı tahmin ediliyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayatın normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarmı devam ediyor. Kar yağışının zaman zamana rüzgarın etkisiyle tipi şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Sürücülerin ve tatile gidecek vatandaşların araç kullanırken takip mesafelerini korumaları, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşım araçlarını kullanmaları istendi. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında koordinasyon sağlayacak. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapıyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...