Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnşaatta vinç devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Düzenleyen:
İnşaatta vinç devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

YAŞAM Haberleri

ÇANAKKALE Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatında devrilen vincin altında kalan bir işçi öldü, bir işçi de yaralandı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında İsmet Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde yapımı devam eden Çanakkale Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatında meydana geldi. İnşaat alanındaki bir vinç henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Bu sırada vincin yakınında bulunan işçi Mehmet Yıldız (41), vincin altında kalarak olay yerinde feci ölürken, diğer işçi Zülküf Turan (34) ise yaralandı. Turan, olay yerine gelen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Turan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis olayın yaşandığı kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, diğer işçilerin ise korku dolu gözlerle olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları görüldü.

Vincin devrilmesiyle evlerin sarsıldığını belirten görgü tanığı Serpil Ortaç, "İş makinesinin herhalde vinç yeri koptu. İşçinin üzerine düştü, bağırtılar falan oldu. Hemen ambulansı aradılar geldi. Ama büyük olasılıkla altındaydı herhalde. Ben olayı gördüm. Tam karşıda oturuyorum zaten. Evler sarsıldı, çok ağır bir makineydi" dedi.

Olayı duyan Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, inşaat alanına gelerek kazanın yaşandığı bölgede inceleme yaptı. Vincin devrilme nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağını belirten Başkan Gökhan, "Şu anda vincin hangi sebepten dolayı devrildiğini bilemiyoruz. Bu konuda bir teknik inceleme yapılacak. Vinç operatörü arkadaşımız şuan şokta olduğu için kendisi durumu anlatamıyor. Kazanın oluşuyla ilgili iki tahmin var: Birincisi, vincin freninin boşalmış olabileceği, ikincisi ise vinci tutan halatın kopması. Burada rahmetli olan işçi, iş makinesinde görevli değil, başka bir çalışma alanına giderken vinç üstüne düşüyor. Kader dediğimiz olay sanırım bu. Maalesef çok üzücü bir olay. Çalışma şartlarıyla ve alınması gereken tedbirlerle ilgili bir ihmal var mı yok mu, yarın gündüz gözüyle yapılacak incelemenin ardından belli olacak. İşçi arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Savcının yaptığı incelemenin ardından, işçi Mehmet Yıldız'ın cenazesi Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...