Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milyarlık miras kriz çıkarttı

Düzenleyen:
Milyarlık miras kriz çıkarttı

YAŞAM Haberleri

2007'de ölen işadamı Mustafa İpekçi'nin ardında bıraktığı milyarlık servet, mirasçılarını mahkemelik etti. İpekçi'nin büyük oğlu Ahmet İpekçi hakkında üvey kardeşini tehdit ettiği gerekçesiyle hapis cezası istendi...

İşadamı Mustafa İpekçi'nin ölümünden sonra iki eşi ve çocukları arasında başlayan miras kavgasına tehdit karıştı. Milyarder işadamının resmi nikâhlı eşinden olma büyük oğlu Ahmet İpekçi'nin, üvey kardeşini miras konusunda hakkını yediği iddiasıyla tehdit ettiği gerekçesiyle hapsi istendi.  Nadire İpekçi'yle 1944'te evlenen merhum Mustafa İpekçi'nin 9 çocuğu oldu. İpekçi, 1977'de de kendisinden 18 yaş küçük bankacı Aysel Kıran'la dini nikâh kıydı. İpekçi'nin ikinci eşinden de 2 kızı ve 1 oğlu oldu. İpekçi 2007'de vefat ettiğinde geriye bankalarda milyonlarca lira, çok sayıda menkul, gayrimenkul, hisseler ve değeri milyonlarla ifade edilen fabrika ve atölyeler bıraktı. 
 
Mustafa İpekçi'nin 1978'de düzenlediği vasiyetnameye göre; mirasın yüzde 25'inin bir yardım vakfına bırakılması, geri kalanın da iki eş ve çocuklar arasında pay edilmesi gerekiyordu. Ancak eşit miktarda pay dağıtımı sağlanamayınca resmi nikâhlı eş, avukatı aracılığıyla dava açtı. Bu davanın ardından dini nikâhlı eş ve üç çocuğunun murisin banka hesaplarını gizlediği, hesaplardan milyonlarca lira çektiği öne sürüldü. Davalı imam nikâhlı eş ve çocukları adına kayıtlı bazı taşınmazların da tapudan iptaline hükmedildi. 
 
Bunlar da davacı Nadire İpekçi ve çocuklarına geçti. Mahkemeden çıkan bu karar ardından milyarder işadamının resmi nikâhlı eşinden olma büyük oğlu Ahmet İpekçi'nin, üvey kardeşi Bayram Fatih İpekçi'yi miras konusunda hakkını yediği iddiasıyla tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa şikâyet etti. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucu Ahmet İpekçi hakkında huzur bozma, tehdit ve hakaret suçları kapsamında iddianame düzenlendi. (Sabah)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...