Kar yağışı ne kadar sürecek?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kar yağışı ne kadar sürecek?

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, kar yağışlarının Çarşamba gününe kadar Karadeniz’in kıyı hattında etkili olacağını açıkladı.

3 gündür Karadeniz’in sahil kısımlarında etkili olan yoğun kar yağışı, Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edecek. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Bölgemizi Cuma geceden bu yana etkileyen ve yer yer yoğun kar yağışlarına sebep olan soğuk ve yağışlı kütlesinin 27 Ocak Çarşamba öğle saatlerine kadar, kıyı hattı boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesi, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenmektedir. Yoğun kar yağışlarına sebep olan çekirdek kütle merkezinin doğu Karadeniz’e kayması ile kısa aralıklarla devam eden etkili ve yoğun kar yağışlarının, her ne kadar halihazırda etkisini azaltmış olsa da, daha uzun aralıklarla ve hafif, sağanak geçişleri sırasında ise çok kısa süreli yoğun olmak üzere yarın (Salı) sabahına kadar devam edeceği, Salı öğleye doğru havanın açacağı ve güneşin tekrar kendini göstereceği, havanın açmasıyla birlikte yağışın (Salı) tamamen etkisini yitireceği, ancak akşam saatlerine doğru havanın tekrar kapatarak kar yağışının, gece tekrar başlayacağı ve uzun aralıklarla Çarşamba öğle sularına kadar devam edeceği beklenmektedir.

Rüzgarın kuzey ve kuzeybatılı olması nedeniyle deniz üzerinde oluşan ve karaya doğru sürüklenerek oluşmakta olan bu yağışların şehir merkezi ve Atakum’da hafif olarak, fakat Samsun'un batısı (Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs’a kadar olan hat boyu) ile doğu (Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı, Terme) hattı boyunca ve Ordu’da yer yer etkili olması bekleniyor. Kuzeyli yönlerde esmekte olan rüzgarın 27 Ocak Çarşamba gününden itibaren güneyli yönlere dönmesi, rüzgarın güneyli yönlere dönmesiyle beraber mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının 28 Ocak 2016 Perşembe gününden itibaren 3-7 derece arasında artış göstererek hafta sonunda tekrar mevsim normalleri civarına döneceği tahmin ediliyor. Fakat Perşembe gününe kadar özellikle gece, sıcaklıkların sıfırın altına düşecek olması nedeniyle buzlanma ve don görülme riski olduğundan trafikte seyreden araçların dikkatli olması ve tedbiri elden bırakmaması gerekmektedir.

Rüzgarın güneyli yönlerden nispeten sıcak esecek olması sebebiyle, son üç dört gündür devam eden kar yağışları neticesinde birikmiş olan ve yüksek kesimlerde yer yer 1 ile 1,5 metreyi aşan kar yükü nedeniyle, Çarşamba akşam saatlerinden itibaren özellikle yüksek ve eğimi fazla kesimlerde, özellikle de fazla kar birikmesi görülen Ordu civarında ciddi seviyede çığ riski bulunmaktadır. Bu nedenle tedbirli olmakta yarar vardır. Çarşamba’dan itibaren 29 Ocak Cuma gününe kadar yağış ihtimali bulunmamakta olup, hafta sonuna doğru, daha sıcak karakterli olması nedeniyle genelde yağmur olarak kendini gösterecek, yeni bir yağışlı sistemin, bölgemizi etkilemeye başlaması beklenmektedir.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...